Πόσα μέταλλα θεωρούνται απαραίτητα;

Εξ ορισμού, τα βασικά μέταλλα είναι ουσίες που δεν μπορούν να κατασκευαστούν από τον οργανισμό, αλλά απαιτείται να εκτελούν διάφορες βιολογικές διεργασίες. Αυτό ακούγεται απλό, αλλά ο όρος “ορυκτό” είναι παραπλανητικός επειδή υποδηλώνει ότι είναι μια κρυσταλλική χημική ένωση που παράγεται από ένα γεωλογικό γεγονός, όταν είναι στην πραγματικότητα ένα καθαρό, ανόργανο χημικό στοιχείο. Για να προσθέσετε στη σύγχυση, οι εμπειρογνώμονες διαφέρουν ως προς το πόσο σημαντικό είναι τα μεταλλεύματα.

Ορυκτές ταξινομήσεις

Σύμφωνα με το MedlinePlus, τα βασικά μέταλλα χωρίζονται σε δύο ταξινομήσεις: μακρομερή και ιχνοστοιχεία. Το σώμα απαιτεί μακρομόρια σε σημαντικές ποσότητες για βέλτιστη λειτουργία. Το MedlinePlus απαριθμεί τα ασβέστιο, το φώσφορο, το μαγνήσιο, το νάτριο, το κάλιο, το χλωρίδιο και το θείο μεταξύ των βασικών μακρομορίων. Αντίθετα, απαιτούνται μόνο μικρές ποσότητες ιχνοστοιχείων. Τα ιχνοστοιχεία περιλαμβάνουν κοβάλτιο, χαλκό, φθόριο, ιώδιο, σίδηρο, μαγγάνιο, σελήνιο και ψευδάργυρο.

Ορυκτά θεωρούνται απαραίτητα

Ενώ οι περισσότερες θρεπτικές αρχές συμφωνούν ότι υπάρχουν επτά σημαντικές ή μακροβιέρες, υπάρχουν διαφορές απόψεων ως προς τον αριθμό ιχνοστοιχείων που θεωρούνται ουσιώδεις. Για παράδειγμα, σε ένα φυλλάδιο με τίτλο «Τα οφέλη των συμπληρωμάτων διατροφής» που γράφτηκε για το Συμβούλιο της υπεύθυνης διατροφής, συγγραφέας Annette Dickinson, Ph.D., περιλαμβάνει το μολυβδαίνιο ως βασικό ιχνοστοιχείο. Ωστόσο, το MedlinePlus δεν το κάνει. Πηγαίνοντας από τον απολογισμό του Δρ Dickinson, αυτό θα έθετε τον συνολικό αριθμό των ορυκτών που θεωρούνται απαραίτητα στα 16.

Λειτουργίες

Μερικά από τα βασικά βασικά μέταλλα, δηλαδή το ασβέστιο, το κάλιο και ο ψευδάργυρος, χρησιμοποιούνται από το σώμα για να αφομοιώσουν τα τρόφιμα, να παράγουν ενέργεια και να ρυθμίσουν τη χοληστερόλη. Το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο φώσφορος είναι απαραίτητα για την υγεία των δοντιών, των οστών και του συνδετικού ιστού. Σύμφωνα με το Εθνικό Μουσείο Υγείας, 11 ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη επειδή εμπλέκονται στη μεταφορά οξυγόνου και σε διάφορες μεταβολικές λειτουργίες και χρησιμεύουν ως καταλύτες για ενζυματικές αντιδράσεις.

Ελλείψεις

Επειδή πολλά μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία, οι ανωμαλίες των ορυκτών μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες. Το Εθνικό Μουσείο Υγείας δηλώνει ότι οι πιο συνηθισμένες ανωμαλίες ορυκτών περιλαμβάνουν σίδηρο και ασβέστιο, με αποτέλεσμα την αναιμία και την εξασθενημένη πυκνότητα των οστών, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον Δρ Dickinson, το σελήνιο χρειάζεται για την παρασκευή της γλουταθειόνης, η έλλειψη της οποίας μπορεί να οδηγήσει σε οξειδωτικό στρες και αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η ανεπάρκεια του χρωμίου ενδέχεται να επηρεάσει τη λήψη και τη χρήση της γλυκόζης. Όπως και με το ασβέστιο, μια ανεπαρκής πρόσληψη χαλκού μπορεί να προκαλέσει απώλεια οστικής μάζας.

Διαιτητικές συστάσεις

Οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων, όπως η Εθνική Ακαδημία Επιστημών, το Ινστιτούτο Ιατρικής και το Συμβούλιο Τροφίμων και Διατροφής, καθορίζουν διατροφικές συστάσεις για βασικά μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Ίσως είστε εξοικειωμένοι με το πρότυπο RDA, ή συνιστώμενες κατευθυντήριες γραμμές ημερήσιας αποζημίωσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δρ. Dickinson, οι διατροφικές συστάσεις δίδονται πλέον ως DRIs ή διαιτητικές προσλήψεις αναφοράς. Τα DRI ενσωματώνουν διάφορες παράμετροι επιπλέον του RDA, συμπεριλαμβανομένης της εκτιμώμενης μέσης απαίτησης ή του EAR, της επαρκούς πρόσληψης ή του AI και του ανώτερου επιπέδου ανεκτής πρόσληψης ή UL.