Πόσες δόσεις benadryl μπορεί να έχει ένα παιδί εάν έχει μια αλλεργική αντίδραση σε κάτι;

Η διφαινυδραμίνη, ένα αντιισταμινικό, φέρει το εμπορικό σήμα Benadryl. Αναστέλλει τις ισταμίνες, τις οποίες το σώμα παράγει κατά τη διάρκεια ορισμένων αλλεργικών αντιδράσεων. Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν το Benadryl για να ελέγχουν μικρές αλλεργικές αντιδράσεις όπως οι κυψέλες στα παιδιά τους. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να δώσετε στο παιδί σας μια δεύτερη δόση, εάν η πρώτη δεν λειτουργεί, αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Ποτέ μην υπερδοθείτε το παιδί σας στο Benadryl. Εάν το παιδί σας βιώνει την πρώτη του αλλεργική αντίδραση σε κάτι, ανεξάρτητα από το πόσο μικρός, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας.

Κοινές αλλεργίες

Το Benadryl είναι το πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία μικρών κρυολογήματος, αλλεργιών κατά την εισπνοή και κυψελών. Οι κυψέλες είναι μια κοινή ανήλικη αλλεργική αντίδραση που παράγει μικρές προσκρούσεις που ξεθωριάζουν και στη συνέχεια επανεμφανίζονται σε όλο το σώμα. Ποτέ μην υποθέσετε ότι το παιδί σας έχει κυψέλες. Ορισμένες σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να μοιάζουν με τις κυψέλες και πρώτα να γίνουν πιο σοβαρές. Κάθε φορά που το παιδί σας εμφανίζει μια πρώτη φορά αλλεργική αντίδραση, είναι ζωτικής σημασίας να επικοινωνήσετε με το γιατρό της. Οι αλλεργίες μπορεί να είναι θανατηφόρες, οπότε μην παίρνετε περιττούς κινδύνους.

Άλλες αλλεργίες

Οι ασυνήθιστες αλλεργίες κατά την παιδική ηλικία περιλαμβάνουν αναφυλακτικές αντιδράσεις σε τσίμπημα των μελισσών, ορισμένα φάρμακα και άλλα αλλεργιογόνα. Το Benadryl δεν θεραπεύει αναφυλακτικό σοκ και οι γονείς δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν στη θέση της ιατρικής περίθαλψης. Εάν το παιδί σας έχει πρόβλημα με την αναπνοή, βιώνει πρήξιμο μερών του σώματος ή είναι ασυνείδητο, καλέστε ένα ασθενοφόρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης από την αλλεργική αντίδραση, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να πάρετε το παιδί σας Benadryl στο δρόμο προς το νοσοκομείο.

Δοσολογία Benadryl

Το Benadryl δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών, εκτός εάν ένας γιατρός έχει δώσει οδηγίες για κάτι διαφορετικό. Εάν ένα παιδί είναι κάτω των 6 ετών, περιορίστε τη χρήση σε προϊόντα που περιέχουν μόνο ένα συστατικό. Ορισμένες εκδόσεις του Benadryl, όπως οι δόσεις μακράς δράσης, δεν είναι ασφαλείς για παιδιά κάτω των 12 ετών. Εάν το παιδί σας ικανοποιεί τα προσόντα λόγω ηλικίας, μπορείτε να επαναλάβετε τη δοσολογία κάθε έξι ώρες, όπως απαιτείται. Διαβάστε το πακέτο πριν χορηγήσετε οποιοδήποτε φάρμακο στο παιδί σας και ποτέ μην δώσετε περισσότερο από τη συνιστώμενη δόση, εκτός εάν σας το ζητήσετε από τον παιδίατρό σας. Επειδή το Benadryl συχνά προκαλεί υπνηλία, η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση από το να φάει το φάρμακο.

Benadryl Παρενέργειες

Πριν δώσετε στο παιδί σας το Benadryl, πρέπει να ξέρετε για τις παρενέργειες του. Το πιο συνηθισμένο είναι η υπνηλία. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι παίρνουν το Benadryl ως βοήθημα ύπνου. Αποφύγετε να κάνετε Benadryl σε ένα παιδί πριν από μια μεγάλη βόλτα με ποδήλατο, πεζοπορία ή αθλητικό παιχνίδι. Μπορεί να τραυματίσει τον εαυτό της. Το Benadryl επίσης στεγνώνει τα ιγμόρεια και το δέρμα. Χωρίς επαρκές νερό, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, οπότε βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας συνεχίζει να πίνει νερό. Οι αλλεργίες στο Benadryl είναι σπάνιες αλλά μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή. Εάν η αλλεργική αντίδραση του παιδιού σας επιδεινωθεί μετά τη λήψη του φαρμάκου, μπορεί να είναι αλλεργική σε αυτό. Επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας ή πηγαίνετε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.