Πόσες επιπλέον θερμίδες χρειάζονται για το θηλασμό;

Οι θηλάζουσες μητέρες γενικά χρειάζονται επιπλέον 500 θερμίδες στη διατροφή τους ανά μωρό για να διατηρήσουν υγιή γαλουχία. Αυτές οι θερμίδες μπορούν να προέρχονται από μια ποικιλία από υψηλής ποιότητας θρεπτικά τρόφιμα.

Σημασία

Οι θερμιδικές ανάγκες μιας γυναίκας που θηλάζει ποικίλλουν. Η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων μιας μητέρας που θηλάζει πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.800 θερμίδες συνολικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του USDA MyPyramid. Οι περισσότερες γυναίκες δεν χρειάζεται να παρακολουθούν τις θερμίδες τους, εκτός εάν υπάρχει θέμα ανθυγιεινού βάρους.

Ποιότητα και Ποικιλία

Για μια μητέρα που θηλάζει, οι επιπλέον 500 θερμίδες ανά μωρό θηλασμού πρέπει να προέρχονται από ολόκληρους κόκκους, άπαχο πρωτεΐνες και μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Η ιστοσελίδα του USDA MyPyramid διαθέτει ένα δωρεάν σχεδιασμό γευμάτων για γυναίκες που θηλάζουν.

Απώλεια βάρους

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος κατά τη διάρκεια του θηλασμού και να βρείτε ότι χάσετε βάρος πολύ γρήγορα ή αισθάνεστε κουρασμένοι, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την κατανάλωση θερμίδων. Σύμφωνα με την Judith Lauwers και την Anna Swisher, συν-συγγραφείς της “Counseling the Nursing Mother”, μια γυναίκα μπορεί να χάσει με ασφάλεια λίβρα την εβδομάδα.

Ενυδάτωση

Μπορείτε να δοκιμάσετε να πίνετε ένα ποτήρι νερό κάθε φορά που θηλάζετε ή αισθάνεστε διψασμένοι. Σύμφωνα με την Kathy Charbonneau συγγραφέα του βιβλίου “Just Another 500 Calories: Nutrition for the Woman”, η ανεπαρκής ενυδάτωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παροχή γάλακτος στο μωρό σας, αλλά μπορεί να υπερβολική ενυδάτωση.

Σκέψεις

Εάν αισθάνεστε πεινασμένοι πέρα ​​από τα γεύματα, δοκιμάστε μικρά, υγιεινά σνακ όπως τα μοσχαράκια καρότου και το χυμώδες ή το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί και τα μήλα. Πολλές γυναίκες συνεχίζουν να λαμβάνουν προγεννητική πολυβιταμίνη ενώ θηλάζουν. Ζητήστε τη βοήθεια ενός συμβούλου γαλουχίας εάν έχετε ανησυχίες για το θηλασμό.