Πόσες θερμίδες είναι σε κολοκυθάκια;

Butternut squash, ή Cucurbita moschata, είναι ένα σκουός που έχει μια κίτρινη φλούδα με μια βαθιά πορτοκαλί σάρκα όταν είναι πλήρως ώριμη. Έχει μια γλυκιά γεύση καρυδιού και είναι ασυνήθιστα υψηλή σε βιταμίνη Α.

Θερμίδες

Αυτές οι διατροφικές πληροφορίες ισχύουν για το κολοκυθάκι βουρτύρου με μέγεθος φαγητού 3/4 φλυτζανιών. Μια μερίδα κολοκυθιάς περιέχει 66 θερμίδες, που είναι 3,3 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας θερμίδων. Αυτή η ημερήσια τιμή βασίζεται σε μια τυπική δίαιτα 2.000 θερμίδων την ημέρα.

Υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνες

Η περιεκτικότητα σε θερμίδες σε μια μερίδα κολοκυθιάς περιλαμβάνει 35 θερμίδες από υδατάνθρακες, 27 θερμίδες από λίπος και τέσσερις θερμίδες από πρωτεΐνες. Μια μερίδα κολοκυθιάς περιέχει 14 γραμμάρια υδατάνθρακες, που είναι περίπου το 5 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας των υδατανθράκων. Έχει επίσης 3 γραμμάρια λίπους, ή περίπου 5 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για το λίπος. Η πρωτεϊνική περιεκτικότητα σε μια μερίδα κολοκυθιάς είναι 1 γραμμάριο, που είναι περίπου 2 τοις εκατό της ημερήσιας τιμής για πρωτεΐνη.

Βιταμίνες

Butcherut squash περιέχει 153 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για τη βιταμίνη Α και 27 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για τη βιταμίνη C σε κάθε μερίδα. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από την κυτταρική βλάβη στο σώμα σας.