Πόσες θερμίδες είναι σε cheeseburger;

Τα Cheeseburgers είναι μια επιείκεια, αλλά γνωρίζοντας πόσες θερμίδες περιέχουν μπορούν να σας βοηθήσουν να τα τοποθετήσετε στο φαγητό σας περιστασιακά. Αυτό είναι πιο εύκολο να κάνετε εάν επιλέγετε ένα μικρό τακτικό cheeseburger αντί για ένα μεγάλο double cheeseburger.

Τα βασικά

Μια τακτική μπουγάδα τυριού με καρυκεύματα από ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού περιέχει περίπου 343 θερμίδες και περιλαμβάνει 16,4 γραμμάρια λίπους. Εάν φτιάξετε το δικό σας cheeseburger, το μισό κιλό 85% του άπαχου βοείου κρέατος περιέχει 193 θερμίδες, ένα κανονικό κέικ χάμπουργκερ προσθέτει 117 θερμίδες και μια φέτα αμερικανικού τυριού προσθέτει άλλες 50 θερμίδες, συνολικής αξίας 330 θερμίδων. Η προσθήκη καρυκευμάτων θα αυξήσει ελαφρώς τις θερμίδες, ανάλογα με τον τύπο και το ποσό που προσθέτετε.

Εκτοξεύοντας το Burger σας

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να υπερισχύσουν τα cheeseburgers τους, κάτι που δεν είναι η πιο σοφή απόφαση. Μια τακτική τυροβόρα με γρήγορο φαγητό, με μεγάλο μπαχαρικό, καρυκεύματα και λαχανικά περιέχει 480 θερμίδες, μαζί με 24,1 γραμμάρια λίπους, και αν το κάνετε ένα διπλό cheeseburger με κανονικά κομμάτια, καρυκεύματα και λαχανικά, θα καταναλώνετε ένα επιβλητικό 650 θερμίδες, μαζί με 35,3 γραμμάρια λίπους, ή 54 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για το λίπος. Η κατανάλωση πάρα πολύ λίπους, ειδικά κορεσμένων λιπαρών – που αποτελεί σχεδόν το μισό λίπος στα cheeseburgers – αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.