Πόσες θερμίδες είναι στα καρύδια του κάσιου;

Τα κάσιους και τα άλλα καρύδια αποτελούσαν τον όρο μιας «υγιεινής» διατροφής λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά. Τώρα οι “Οδηγίες Διαιτησίας για Αμερικανούς, 2010” συνιστούν να συμπεριληφθούν ως μέρος του καθημερινού σας μενού. Περιέχουν τόσο διαφορετικά θρεπτικά συστατικά, όπως ανόργανα, αντιοξειδωτικά και φυτοστερόλες, που τρώνε μια χούφτα κάθε μέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το μόνο λάκτισμα είναι ότι, επειδή τα κάσιους έχουν υψηλές θερμίδες, απολαμβάνοντας περισσότερο από μια χούφτα μπορεί να μετατρέψει ένα ευεργετικό σνακ στη δυνητική πηγή των επιπλέον κιλών.

Οφέλη και Κίνδυνοι από το κάσιους

Τα κάσιους έχουν περισσότερο σίδηρο, ψευδάργυρο και χαλκό απ ‘ό, τι άλλο καρύδι δέντρου. Είναι επίσης το δεύτερο καλύτερο καρύδι για να επιλέξετε μαγνήσιο. Το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. αναφέρει ότι 1 ουγκιά καβουρδισμένων καστανιών έχει 0,6 χιλιοστόγραμμα χαλκού ή το ένα τρίτο της ημερήσιας αξίας που βασίζεται σε κατανάλωση 2.000 θερμίδων ημερησίως. Το ίδιο τμήμα παρέχει 18 τοις εκατό της ημερήσιας τιμής μαγνησίου και περίπου 11 τοις εκατό για μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Αυτά τα ορυκτά γεμίζουν ποικίλους ρόλους, από την παραγωγή ενέργειας και τη χρήση σιδήρου έως την κατασκευή ισχυρών οστών και την υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Τα καρύδια, συμπεριλαμβανομένων των κάσιους, ευθύνονται για μια από τις πιο συχνές και σοβαρές αλλεργίες τροφίμων. Οι αλλεργίες με ξηρούς καρπούς συνήθως διαρκούν μια ζωή. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν απειλητικές για τη ζωή αντιδράσεις. Αν είστε αλλεργικοί σε ένα άλλο τύπο καρπού, θα πρέπει να αποφύγετε το κάσιους. Όταν αγοράζετε κάσιους, δεν θα τους βρείτε ακόμα στο κέλυφος. Εάν τα βρείτε στο κέλυφος, μην τα αγοράζετε. Κελύφη ανασχηματισμού περιέχουν ένα ελαιώδες υγρό που είναι τοξικό και μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή αντίδραση αν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Το παξιμάδι δεν έχει κανένα από το τοξικό έλαιο, αλλά ακολουθούνται ειδικές διαδικασίες για να εξασφαλιστεί ότι ο πυρήνας αφαιρείται με ασφάλεια από το εξωτερικό του κέλυφος.

Θερμίδες σε καρύδια Ανακάλυψης

Όπως όλα τα καρύδια, τα κάσιους έχουν υψηλές θερμίδες. Θα πάρετε 163 θερμίδες από την κατανάλωση 1 ουγκιά ξηρών ψημένων κάσιους. Ίσως να εκπλαγείτε να μάθετε ότι μια ουγγιά καβουρδισμένου καλαμποκιού έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Όταν τρώτε κάσιους, ο έλεγχος του τμήματος είναι απαραίτητος. Μια εξυπηρέτηση 1 ουγκιάς είναι περίπου ίση με μια χούφτα. Αλλά για να είμαστε ακριβέστεροι, χύστε μια χούφτα και μετρήστε τον αριθμό που κρατάτε. Εάν η χούφτα σας περιέχει περισσότερες από 18 κάσιους, τρώτε περισσότερο από 1 ουγκιά.Η καθημερινή εξυπηρέτηση των καρπών με κέλυφος μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία αλλά θα αρνηθείτε όλα τα θετικά αποτελέσματα εάν το σάντουιτ σας για κάσιους προσθέτει αρκετές επιπλέον θερμίδες για να προκαλέσει βάρους κέρδος. Μην χτυπάτε τυχαία χούφτες καρύδια στο στόμα σας χωρίς να παρακολουθείτε πόσο τρώτε. Συμπεριλάβετε τις θερμίδες από τα κάσιους ως μέρος των συνολικών σας θερμίδων αντί να τις προσθέσετε στη συνήθη διατροφή σας. Χρειάζονται μόνο 3.500 επιπλέον θερμίδες για να κερδίσετε μια λίβρα. Εάν η τυπική σας χούφτα κάσιους ισούται με 2 ουγκιά – και οι θερμίδες από τα καρύδια υπερβαίνουν το καθημερινό σας στόχο – θα αποκτήσετε λίβρα σε 11 ημέρες.

Λιπαρές θερμίδες σε κάσιους

Οι συνολικές θερμίδες είναι η κατώτατη γραμμή για τη συντήρηση βάρους, αλλά ο αριθμός των θερμίδων από το λίπος είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα για την υγεία σας. Μια ουγγιά cashews έχει 13 γραμμάρια συνολικού λίπους, το οποίο αντιπροσωπεύει 117 θερμίδες. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συστήνει να πάρει το 20 έως 35 τοις εκατό των συνολικών ημερήσιων θερμίδων σας από τα λίπη. Με βάση μια δίαιτα 2.000 θερμίδων την ημέρα, μια μερίδα κάσιους είναι περίπου 6 τοις εκατό της συνιστώμενης πρόσληψης λίπους. Αυτό είναι πολύ λίπος για μια μικρή ποσότητα φαγητού, οπότε φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε για τη συνολική ημερήσια πρόσληψη. Από τη θετική πλευρά, τα κάσιους προσφέρουν κυρίως υγιή ακόρεστα λίπη και δεν έχουν χοληστερόλη. Περίπου το 60 τοις εκατό του λίπους αποτελείται από μονοακόρεστα λιπαρά και άλλα 17 τοις εκατό είναι πολυακόρεστο λίπος. Και τα δύο λίπη μειώνουν την ολική χοληστερόλη και βοηθούν στη μείωση των επιπέδων λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας, οι οποίες είναι πιο γνωστές ως κακή χοληστερόλη. Αλλά τα μονοακόρεστα λίπη προσφέρουν ένα άλλο πλεονέκτημα: Μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας ή HDL. Οι HDL καλούνται καλή χοληστερόλη επειδή μεταφέρουν ανθυγιεινά λίπη στο ήπαρ, όπου εξαλείφονται από το σώμα.

Θερμίδες από τους υδατάνθρακες στα καστανάκια

Τα κάσιους έχουν 9 γραμμάρια συνολικών υδατανθράκων σε μερίδα 1 ουγκιά. Ενώ αυτό δεν είναι ένα σημαντικό ποσό – είναι μόνο το 3 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για τους υδατάνθρακες – τα κάσιους περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες από οποιοδήποτε άλλο δέντρο καρύδας. Οι περισσότεροι καρποί με κέλυφος δεν έχουν καν βαθμολογία γλυκαιμικού δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν το σάκχαρο του αίματος. Τα κάσιους έχουν βαθμολογία γλυκαιμικού δείκτη 22, υποδεικνύοντας ότι πιθανώς επηρεάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μόνο ελαφρώς. Τα τρόφιμα πρέπει να έχουν βαθμολογία γλυκαιμικού δείκτη τουλάχιστον 56 για να έχουν μέτρια επίδραση · τα καστανάκια περιέχουν μια μικρή ποσότητα φυτικών ινών – σχεδόν 1 γραμμάριο ανά μερίδα ή 4% της ημερήσιας αξίας – και περίπου 1 γραμμάριο Φυσική ζάχαρη, η οποία περιλαμβάνεται στις θερμίδες για τους συνολικούς υδατάνθρακες. Οι υπόλοιποι υδατάνθρακες αποτελούνται πρωτίστως από άμυλο, το οποίο είναι ένας μεγάλος, πολύπλοκος υδατάνθρακας που βοηθά στην αποτροπή αιχμηρών σημείων στο σάκχαρο του αίματος διότι χωνεύεται πιο αργά από την απλή ζάχαρη.