Πόσες θερμίδες είναι 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο κουνουπίδι με σάλτσα τυριού;

Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πολλά λαχανικά που μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα. Η προσθήκη σάλτσας τυριού στο μαγειρεμένο κουνουπίδι προσθέτει γεύση και ορισμένα θρεπτικά συστατικά, αλλά και επιπλέον θερμίδες.

Κουνουπίδι Θερμίδες

Το μισό φλιτζάνι φρέσκο ​​βραστό κουνουπίδι αποδίδει 14 θερμίδες. Αυτή η μερίδα κουνουπιδιού θα παράσχει 28 mg βιταμίνης C, 27 mg φλαλικού οξέος, 88 mg κάλιο, 9 mg νάτριο, 9 mcg βιταμίνης Κ και 1 g ινών.

Τυρί σάλτσας τυριού

Υπάρχουν πολλοί τύποι σάλτσας τυριού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, καθένας από τους οποίους έχει το δικό του θερμιδικό περιεχόμενο και θρεπτικά συστατικά. Το ένα τέταρτο φλιτζάνι παρασκευασμένης, έτοιμης για σάλτσα σάλτσα τυριού παρέχει 100 θερμίδες, 116 mg ασβέστιο και 522 mg νάτριο. Η σαλάτα ενός τετάρτου φλιτζανιού τυριού που παρασκευάζεται από το μηδέν παρέχει 120 θερμίδες, 189 mg ασβέστιο και 300 mg νάτριο. Μια φέτα τυριού τσένταρ λιωμένο παρέχει 113 θερμίδες, 202 mg ασβέστιο και 174 mg νάτριο.

Συμβουλές

Ο ιστότοπος FoodReference αναφέρει ότι το κουνουπίδι που μαγειρεύεται σε αλκαλικό νερό μπορεί να γίνει κίτρινο. Για να αποφύγετε αυτό, βάλτε μια lbsp. Γάλα ή χυμό λεμονιού στο νερό μαγειρέματος. Το μαγείρεμα του κουνουπιδιού σε δοχεία αλουμινίου ή σιδήρου θα προκαλέσει επίσης αποχρωματισμό του λαχανικού.