Πόσες θερμίδες πρέπει να φάω μια ημέρα για να χάσω βάρος;

Η μέτρηση των θερμίδων είναι ένας τρόπος για να χάσετε βάρος. Ο τύπος είναι απλός: καταλάβετε πόσα θερμίδες χρειάζεστε, τρώτε λιγότερο και χάστε βάρος. Ωστόσο, η πραγματική διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη. Πάρτε την εξίσωση δεξιά και θα χάσετε βάρος σε χρόνο μηδέν.

Απώλεια βάρους

Ο αριθμός των θερμίδων που τρώτε κάθε μέρα θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τον στόχο απώλειας βάρους. Σύμφωνα με το MedlinePlus.com, η μείωση των 500 θερμίδων την ημέρα από τις ημερήσιες θερμιδικές σας ανάγκες θα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια βάρους 1 lb. την εβδομάδα. Για 2 lb. την εβδομάδα, κόψτε 1.000 θερμίδες από τις καθημερινές σας θερμιδικές ανάγκες.

Θερμιδικές ανάγκες

Οι καθημερινές σας θερμιδικές ανάγκες βασίζονται στον βασικό ρυθμό μεταβολισμού (BMR) και στο επίπεδο δραστηριότητάς σας. Ο βασικός σας ρυθμός μεταβολισμού είναι ο αριθμός των θερμίδων που καίτε όταν είστε ανενεργός. Καθορίστε αυτό το ρυθμό χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή BMR (βλ. Πόρων). Κάθε δραστηριότητα που ολοκληρώνετε απαιτεί ενέργεια και καίει θερμίδες. Καθορίστε την ημερήσια θερμιδική σας δαπάνη, συνδυάζοντας τον βασικό μεταβολικό σας ρυθμό και τις θερμίδες που καίτε όταν εκτελείτε απλές δραστηριότητες όπως πλύσιμο των πιάτων, καθώς και θερμίδες που καίγονται με πρόσθετη άσκηση. Στη συνέχεια καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από το σώμα σας για να διατηρήσετε το τρέχον βάρος σας.

Σκέψεις

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας συνιστά στόχο απώλειας βάρους όχι μεγαλύτερη από 2 λίβρες εβδομαδιαίως. Η μείωση της διατροφής σας πέρα ​​από αυτά τα όρια είναι επικίνδυνη και εμποδίζει την ικανότητα του οργανισμού σας να λειτουργεί σωστά.