Πόσες θερμίδες σε καρότο;

Επιλέξτε τα μπαστούνια καρότων αντί για μάρκες ή κροτίδες για ένα σνακ. Τα καρότα είναι ένα υγιεινό, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες φαγητό. Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α, βιταμίνης Κ και μαγγανίου.

Θρέψη

Μια μερίδα επτά καρότων έχει 35 θερμίδες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα CalorieKing. Αυτό το σνακ δεν περιέχει λίπος ή χοληστερόλη. Μια μερίδα περιέχει 60 mg νατρίου, 8 g υδατανθράκων, 1 g πρωτεΐνης και 20 mg ασβεστίου.

Οφέλη

Τα καρότα είναι καροτίνες προ-βιταμίνης Α, οι οποίες μπορεί να λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την όραση, την ανάπτυξη των οστών, την αναπαραγωγή, την κυτταρική διαίρεση και τη διαφοροποίηση των κυττάρων, σύμφωνα με το NIH.

Συμβουλές

Βυθίστε τα ραβδιά καρότου σας στο hummus για να γεμίσετε τις ίνες. Το Κέντρο Υγείας McKinley του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις στην Urbana-Champaign συστήνει να πάρετε ένα σνακ 20 μεσαίων καρότων μωρών με μισό φλιτζάνι 1 τοις εκατό τυρί cottage cheese και δύο κουταλιές σούπας ράτσας χωρίς λίπος. Αντικαταστήστε τα καρότα για τα καρότα του μωρού.