Πόσες θερμίδες υπάρχουν σε πατάτες;

Οι πατάτες τυριού μπορεί να είναι το μυστικό φαγητό σας, αλλά μπορεί να παίρνετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι αντιλαμβανόμαστε. Μια μικρή μερίδα 3 ουγκιών με ουγκιά τεμαχισμένου τυριού έχει περισσότερες από 360 θερμίδες. Εάν όμως ετοιμάζετε τις πατάτες τηγανητές στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε κάποιες παραλλαγές για να ελαφρύνετε το γκρουπ σας.

Συνολικές θερμίδες

Μια μερίδα 3 γαλλικών πατάτες περιέχει περίπου 245 έως 275 θερμίδες. Σώστε σε μια ουγκιά τεμαχισμένου τυριού τσένταρ και θα πάρετε άλλες 115 θερμίδες. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι περισσότερες από τις μισές θερμίδες σε τυρί τηγανίζονται από λίπος. Μόνο το 10% των θερμίδων προέρχεται από πρωτεΐνες, ενώ το υπόλοιπο 40% προέρχεται από υδατάνθρακες.

Μια ελαφρύτερη εναλλακτική λύση

Με τηγανητές πατάτες αντί να τις τηγανίζετε, η εξυπηρέτηση των 3 ουγκιών θα σας κοστίσει λιγότερο από 140 θερμίδες. Ξεκινήστε τους με 1 ουγκιά κομματιού μειωμένου λίπους cheddar για άλλες 90 θερμίδες. Κάνοντας αυτές τις δύο μικρές αλλαγές, ξυρίζετε περισσότερες από 130 θερμίδες. Επιπλέον, μειώνετε το ποσοστό του λίπους στο 40%, ενώ η πρωτεΐνη ανεβαίνει στο 15% των θερμίδων με υδατάνθρακες που αποτελούν περίπου το 45% αυτής της ψημένης εναλλαγής.