Πόσες θερμίδες χρειάζονται οι γυναίκες και οι αθλητές την ημέρα;

Ο προσδιορισμός της ποσότητας των θερμίδων που χρειάζεστε για να φάτε δεν είναι μια ακριβής επιστήμη. Οι διαφορετικοί τύποι λαμβάνουν υπόψη μεταβλητές όπως το φύλο, την ηλικία, το βάρος, τη γενετική, το ρυθμό μεταβολισμού και το επίπεδο δραστηριότητας.

Ορισμός

Μια θερμίδα είναι μια μονάδα ενέργειας. Για παράδειγμα, όταν ένα φαγητό ή ένα ποτό περιέχει 100 θερμίδες, είναι μια περιγραφή πόση ενέργεια μπορεί να πάρει το σώμα σας από το φαγητό ή το ποτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα KidsHealth.

Σκοπός

Οι θερμίδες είναι απαραίτητες για την ενέργεια, τις σωματικές λειτουργίες όπως η αναπνοή και η ανάπτυξη. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε αρκετές θερμίδες για να πραγματοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες και για σωματική άσκηση. Ωστόσο, αν καταναλώνετε πάρα πολλές θερμίδες, αποθηκεύονται ως λίπος στο σώμα σας.

Συνιστώμενες θερμίδες για τις γυναίκες

Για να καθορίσετε τον αριθμό των θερμίδων που χρειάζεστε καθημερινά, καθορίστε το βάρος σας σε χιλιόγραμμα · αν γνωρίζετε το βάρος σας σε λίρες, διαιρέστε το κατά 2,2. Στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το βάρος σας σε χιλιόγραμμα με τον βασικό μεταβολικό ρυθμό (BMR) για τις γυναίκες, δηλαδή 0,9, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Αυτό καθορίζει την ποσότητα θερμίδων που χρειάζεστε ανά ώρα. Πολλαπλασιάστε το σύνολο κατά 24 για να λάβετε την εκτιμώμενη συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Επίπεδο δραστηριότητας

Ο καθορισμός του επιπέδου δραστηριότητάς σας είναι απαραίτητος για να υπολογίσετε τις επιπλέον θερμίδες που χρειάζεστε για αθλητικές επιδόσεις. Τα μέτρια επίπεδα δραστηριότητας περιλαμβάνουν ποδηλασία, χορό ή γρήγορο περπάτημα. Στα βαριά επίπεδα δραστηριότητας περιλαμβάνονται η γρήγορη εκτέλεση ή το μπάσκετ. Τα εξαιρετικά επίπεδα δραστηριότητας περιλαμβάνουν την άσκηση για αρκετές ώρες κάθε μέρα, όπως οι επαγγελματίες αθλητές στην εκπαίδευση, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Συνιστώμενες θερμίδες για γυναίκες αθλητές

Εάν έχετε ένα μέτριο επίπεδο δραστηριότητας, πολλαπλασιάστε τις συνολικές ημερήσιες θερμίδες σας κατά 0,6 · για ένα βαρύ επίπεδο δραστηριότητας, πολλαπλασιάστε το κατά 0,9 και για ένα εξαιρετικό επίπεδο δραστηριότητας πολλαπλασιάστε με 1,20. Προσθέστε αυτό το ποσό στις συνολικές ημερήσιες θερμίδες σας για να μάθετε πόσα χρειάζεστε για φυσιολογική σωματική λειτουργία και αθλητική απόδοση.