Πόση φόρμουλα για ένα βρέφος τεσσάρων μηνών;

Μέσα σε τέσσερις μήνες, ένα παιδί που τρώει φόρμουλα θα εξακολουθεί να βασίζεται στη φόρμουλα για όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Οι γονείς θα πρέπει να περάσουν τους πρώτους μήνες βλέποντας τις διατροφικές του συνήθειες και να αναμειγνύουν τα μπουκάλια σύμφωνα με αυτό που φυσιολογικά πίνει. Σε τέσσερις μήνες, ο ίδιος κινείται έξω από το στάδιο του νεογέννητου και θα αρχίσει να εγκατασταθεί σε ένα άνετο πρόγραμμα διατροφής.

Συχνότητα και Ποσό

Ένα μωρό ηλικίας 4 μηνών πρέπει να έχει ένα μπουκάλι κάθε 3 έως 4 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των βραδινών ωρών. Αν το μωρό τροφοδοτείται αποκλειστικά από τη φόρμουλα, πιθανότατα θα πίνει περίπου 4 έως 6 ουγγιές σε κάθε τροφή, λέει η Kids Health. Ωστόσο, κάθε μωρό είναι ένα άτομο και κάθε τροφή πρέπει να αντιμετωπιστεί ανεξάρτητα. Μερικές φορές, μπορεί να πιει ολόκληρο το μπουκάλι και άλλες φορές μπορεί να γεμίσει πριν τελειώσει.

Συμπλήρωση με τη φόρμουλα

Οι γυναίκες που θηλάζουν αλλά συμπληρώνουν τη φόρμουλα δεν χρειάζονται τόσο πολύ για το μωρό. Ορισμένες γυναίκες επιλέγουν να παίρνουν τροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας και θηλάζουν το βράδυ. Το μωρό θα πρέπει να προσφερθεί μια 4 έως 6-ουγκιά. Μπουκάλι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μην εκπλαγείτε εάν δεν τα πίνει όλα. Μπορεί να ανυπομονεί να θηλάσει με τη μητέρα του και μπορεί να πιει περισσότερο γάλα τη νύχτα για να αντισταθμίσει.

Συμπλήρωση με στερεά τρόφιμα

Μερικοί γονείς θα επιλέξουν να ξεκινήσουν στερεά τρόφιμα σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης του βρέφους. Αν έχει χάσει το αντανακλαστικό ώθησης της γλώσσας, δεν φαίνεται να είναι γεμάτο μόνο με το γάλα και έχει εξαιρετικό έλεγχο κεφαλής, μπορεί να είναι έτοιμος. Ανακατέψτε τη φόρμουλα σε λίγο δημητριακά ρυζιού για να δώσετε στο μωρό την ευκαιρία να το δοκιμάσετε από ένα κουτάλι. Τα δημητριακά θα πρέπει να είναι πολύ ασταθή και να παχύνουν με το χρόνο. Ακόμα κι αν δίνετε στο μωρό σας λίγο δημητριακά κάθε μέρα, μην περιορίσετε την ποσότητα γάλακτος που του δίνετε.

Η συνειδητοποίηση της υπερφόρτωσης

Τα θηλάζοντα μωρά επιλέγουν το γάλα που καταναλώνει, ενώ τα μωρά που τρέφονται με φόρμωση λαμβάνουν μια καθορισμένη ποσότητα γάλακτος σε ένα μπουκάλι. Είναι πολύ εύκολο για έναν γονέα να ενθαρρύνει το μωρό να τελειώσει το μπουκάλι, αλλά είναι σημαντικό να μην το κάνετε αυτό. Επιτρέψτε στο μωρό να αυτορυθμίζει, λέει η Οικογενειακή Εκπαίδευση. Θα δώσει τα σήματα όταν είναι γεμάτος, όπως να σπρώχνει το μπουκάλι μακριά ή να κουνάει το κεφάλι του. Η Οικογένεια Εκπαίδευση εξηγεί επίσης ότι τα 4 μηνών τα μωρά που πίνουν ποτό δεν χρειάζονται άλλο υγρό για να τα διατηρήσουν ενυδατωμένα.