Πόσο αποτελεσματική είναι η κρέμα γαλακτικού αμμωνίου 12% έναντι ξηρών ποδιών;

Τα ξηρά πόδια μπορεί να μην είναι σοβαρή ιατρική κατάσταση, αλλά μπορεί να είναι φαγούρα, ενοχλητικά και δύσκολα για θεραπεία. Για σοβαρά ξηρά πόδια που προκαλούνται από μια κατάσταση όπως ιχθύωση, ένας δερματολόγος μπορεί να σας συνταγογραφήσει μια κρέμα γαλακτικού αμμωνίου 12 τοις εκατό. Αυτή η κρέμα μπορεί να ανακουφίσει αποτελεσματικά την ξηρότητα και την απολέπιση καθώς και να κρατήσει τα πόδια σας ενυδατωμένα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματός σας · συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να προσδιορίσετε τη σωστή εφαρμογή.

Συστατικά

Μια κρέμα γαλακτικού αμμωνίου 12% περιέχει 12 τοις εκατό γαλακτικό οξύ που έχει εξουδετερωθεί με υδροξείδιο του αμμωνίου. Τα άλλα συστατικά του περιλαμβάνουν κετυλική αλκοόλη, γλυκερίνη, στεατικό γλυκερυλ, λαουρέθ-4, ελαφρύ ορυκτό έλαιο, πυριτικό μαγνήσιο αργίλιο, μεθυλ και προπυλ παραμπέν, μεθυλκυτταρίνη, στεατικό PEG-100, στεατικό πολυοξυλ 40, προπυλενογλυκόλη και νερό. Το γαλακτικό οξύ είναι ένα άλφα υδροξυ οξύ.

Λειτουργία

Το γαλακτικό οξύ είναι ένα φυσιολογικό συστατικό του αίματος και των ιστών σας και, με τη μορφή μιας κρέμας, ενεργεί τόσο ως κερατολυτικό όσο και ως υγροσκοπικό. Τα κερατολυτικά βοηθούν το δέρμα σας να απαλλαγεί από νεκρά κύτταρα και διεγείρει τη δημιουργία νέων υγιεινών κυττάρων. Ένα υγραντικό, από την άλλη πλευρά, βοηθά το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας να συγκρατεί την υγρασία και επομένως εμποδίζει την περαιτέρω ξήρανση. Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων καθιστά την κρέμα γαλακτικού αμμωνίου αποτελεσματική θεραπεία για ξηρά πόδια.

Εφαρμογή

Πλύνετε τα πόδια σας με χλιαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό και στεγνώστε καλά. Εφαρμόστε την κρέμα γαλακτικού αμμωνίου 12 τοις εκατό γενναιόδωρα σε οποιεσδήποτε περιοχές των ποδιών σας είναι ξηρές ή απολεπίσιμες. Αφήστε την κρέμα να απορροφηθεί για πέντε λεπτά πριν ξεκινήσετε να περπατάτε γύρω ή να βάλετε βαμβακερές κάλτσες για να κρατήσετε το προϊόν στα πόδια σας. Εφαρμόστε αυτή την κρέμα δύο φορές την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας, για να θεραπεύσετε το ξηρό δέρμα και να το κρατήσετε ενυδατωμένο.

Σκέψεις

Η κρέμα γαλακτικού αμμωνίου προκαλεί αύξηση της ευαισθησίας του δέρματός σας στον ήλιο και η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής σας συμβουλεύει να περιορίσετε ή να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο κατά τη χρήση αυτού του προϊόντος. Μην χρησιμοποιείτε αυτήν την κρέμα αν έχετε γνωστές αλλεργίες σε κάποιο από τα συστατικά.

Προειδοποιήσεις

Μην εφαρμόζετε την κρέμα στο σπασμένο δέρμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει πόνο στα πόδια σας. Εάν αντιμετωπίσετε κάψιμο, εξάνθημα ή οποιοδήποτε άλλο είδος αλλεργικής αντίδρασης κατά τη χρήση αυτής της κρέμας, διακόψτε την εφαρμογή της και δείτε το γιατρό σας. Επιπλέον, αν είστε έγκυος ή θηλάζετε, μην χρησιμοποιείτε αυτήν την κρέμα χωρίς να το συζητήσετε πρώτα με το γιατρό σας.