Πόσο βάρος θα χάσω μόνο με την κατανάλωση κρέατος & φρούτων για 2 εβδομάδες;

Οι διαισθητικές δίαιτες, όπως η διατροφή με βάση το κρέας και τα φρούτα, ενθαρρύνουν τη βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους και μπορούν να είναι επιτυχείς. Ωστόσο, υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι για την κατανάλωση μιας τόσο περιορισμένης ποικιλίας τροφίμων και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα χάσετε οποιοδήποτε βάρος ως αποτέλεσμα της παρακολούθησης του σχεδίου.

Πριν αρχίσετε να ακολουθείτε οποιοδήποτε νέο σχέδιο διατροφής, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνετε και καίτε είναι αυτό που καθορίζει την απώλεια βάρους και όχι τα συγκεκριμένα τρόφιμα που επιλέγετε. Πρέπει να καψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να χάσετε βάρος και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να επιτύχει μια δίαιτα από κρέας και φρούτα θα ήταν να μειώσει τα καθημερινά ολικά θερμίδων σας.

Τα στοιχεία διατροφής των τροφίμων που καταναλώνετε στη διατροφή κάνουν τη διαφορά. Η πλήρωση σε τρόφιμα χαμηλών θερμίδων είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε απώλεια βάρους από την επιλογή ενεργειακά πυκνών τροφών που έχουν υψηλές θερμίδες και λίπος. Σύμφωνα με το USDA, για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι κομμάτια καρπουζιού έχει μόνο περίπου 45 θερμίδες, αλλά μια μεγάλη μπανάνα έχει περίπου 135 θερμίδες. Ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία υπάρχει στα προϊόντα κρέατος. Μερικές φέτες κρέατος γαλοπούλας έχουν περίπου 100 θερμίδες και 1 γραμμάριο λίπους, αλλά μια μεγάλη μπριζόλα φιλέτων έχει περίπου 1.000 θερμίδες και 65 γραμμάρια λίπους.

Επειδή μια διατροφή με βάση το κρέας και τα φρούτα αποκλείει σημαντικές ομάδες τροφίμων και αγνοεί την ισορροπημένη διατροφή, δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα και μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε βάρος χάνετε αμέσως πάλι όταν σταματήσετε να ακολουθείτε τη δίαιτα. Ένας ασφαλέστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, είναι να ακολουθήσετε μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων που περιλαμβάνει ισορροπία στοιχείων από κάθε μεγάλη ομάδα τροφίμων.

Το ποσό του βάρους που μπορείτε να χάσετε με την κατανάλωση μόνο κρέατος και φρούτων εξαρτάται από το πόσα θερμίδες καταναλώνετε. Εάν καταναλώνετε κανονικά περίπου 2.000 θερμίδες και η νέα διατροφή σας φέρνει κάτω σε 1.500 ημερησίως, για παράδειγμα, θα χάσετε περίπου μια λίβρα την εβδομάδα ή συνολικά δύο κιλά. Εάν τρώτε πιο κοντά σε μόλις 1.000 θερμίδες την ημέρα, θα μπορούσατε να χάσετε δύο κιλά την εβδομάδα. Η ποσότητα της σωματικής δραστηριότητας που κάνετε, επίσης, κάνει τη διαφορά · εάν ασκείστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της περιόδου διατροφής, μπορεί να χάσετε περισσότερο βάρος.

Συζητήστε με το γιατρό σας ή έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο πριν κάνετε οποιεσδήποτε μεγάλες αλλαγές στο τρέχον σχέδιο διατροφής σας. Σύμφωνα με το MayoClinic.com, οι πιο επιτυχημένες δίαιτες απώλειας βάρους τείνουν να περιλαμβάνουν τρόφιμα που είναι θρεπτικά και ισορροπημένα, που απολαμβάνετε το φαγητό και ότι θα θέλετε να φάτε επ ‘αόριστον, αφού η απώλεια βάρους και η συντήρηση βάρους είναι δια βίου διαδικασίες. Η κατανάλωση μόνο φρούτων και κρέατος εις βάρος άλλων ομάδων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκειες θρεπτικών ουσιών, κόπωση ή άλλα προβλήματα υγείας.

Θερμίδες

Στοιχεία για τη διατροφή

Ισορροπία

Αποτελέσματα

Σκέψεις