Πόσο βάρος μπορώ να χάσω σε 3 εβδομάδες;

Με την προσφυγή σε σκληρά για συντήρηση, ανθυγιεινά μέτρα, όπως οι διατροφικές μανίες, μπορείτε να χάσετε πολύ βάρος σε τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, είναι συχνά το μυϊκό ιστό και το βάρος του νερού που χάνετε αντί του λίπους. Αντί να αισθάνεστε υποτονικές και να διακινδυνεύετε την ευημερία και τη λογική σας, χάνετε βάρος με ένα σταδιακό ρυθμό που είναι εύκολο να διατηρηθεί. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σημαντική απώλεια βάρους σε τρεις εβδομάδες.

Ασφαλής απώλεια βάρους

Η ασφαλής απώλεια βάρους σημαίνει απώλεια όχι περισσότερο από 2 λίρες την εβδομάδα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χάσετε μέχρι 6 λίβρες σε τρεις εβδομάδες. Η απώλεια βάρους σε αυτό το ποσοστό απαιτεί να κάνετε αλλαγές που είναι εύκολο να ενσωματωθούν στον τρόπο ζωής σας. Ξεκινήστε δημιουργώντας ένα έλλειμμα από 500 έως 1.000 θερμίδες κάθε μέρα. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό μέσω της διατροφής και της άσκησης.

Αποτελεσματική άσκηση και υγιεινή διατροφή

Για να χάσετε βάρος, το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής συστήνει την άσκηση μέτριας καρδιαγγειακής άσκησης για 150 με 250 λεπτά την εβδομάδα. Μετά την απώλεια του υπερβολικού βάρους, η άσκηση για περισσότερο από 250 λεπτά την εβδομάδα μπορεί να χρειαστεί για να αποφευχθεί η επαναφορά της. Για να μειώσετε τις θερμίδες από τα τρόφιμα, τρώτε μικρότερες μερίδες και συγκρίνετε τις ετικέτες των τροφίμων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Η άπαχη πρωτεΐνη, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λαχανικά, τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά πρέπει να είναι βασικά στη διατροφή σας.