Πόσο γρήγορα μπορείτε να μειώσετε το ποσοστό σωματικού σας λίπους;

Το σωματικό ποσοστό λίπους μετρά τη σύνθεση του σωματικού σας βάρους. Συγκεκριμένα, πόσο βάρος προέρχεται από το λίπος έναντι της άπαχης μάζας. Ένα υγιές ποσοστό σωματικού λίπους είναι 18-24% για τον μέσο αρσενικό και 25-31% για το μέσο θηλυκό. Τα ανώτερα τμήματα αυτών των σωματικών σωματικών λίπους κυμαίνονται σε ανθυγιεινά επίπεδα και τα επίπεδα κάτω από αυτές τις σειρές συνδέονται με υψηλότερα επίπεδα γυμναστικής. Το ποσοστό σωματικού σας λίπους είναι ένας καλύτερος δείκτης της συνολικής υγείας από το βάρος μόνο. Μπορείτε να μειώσετε το σωματικό λίπος μέσω ενός συνδυασμού καρδιο, κατάρτισης αντίστασης και διατροφής. Πόσο γρήγορα μπορείτε να χάσετε σωματικό λίπος ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Ασφαλής απώλεια λίπους στο σώμα

Οι οδηγίες σχετικά με την απώλεια βάρους συνιστούν ένα ποσοστό απώλειας βάρους 1-2 λίβρες ανά εβδομάδα, ωστόσο δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατευθυντήρια γραμμή απώλειας σωματικού λίπους. Οι εμπειρογνώμονες στο Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση συμφωνούν ότι μια απώλεια ενός τοις εκατό σωματικού λίπους ανά μήνα είναι ασφαλής και εφικτή για τους περισσότερους. Δεδομένου ότι πολλές μέθοδοι μέτρησης του σωματικού λίπους είναι επιρρεπείς στο σφάλμα, συνιστούν μόνο να ελέγχετε την πρόοδό σας κάθε ένα έως δύο μήνες. Η απώλεια βάρους από μόνη της δεν υποδεικνύει απώλεια λίπους.

Πώς να ρίξει το λίπος του σώματος

Για να ρίξετε το καρδιακό λίπος στο σώμα, να ακολουθήσετε την κατάρτιση αντίστασης και μια υγιεινή διατροφή. Το Cardio θα βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των θερμίδων που καίγονται. Το επίπεδο έντασης πρέπει να είναι στο μέτριο έως έντονο εύρος. Η κατάρτιση αντίστασης αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που το σώμα καίει σε ηρεμία. Επίσης, αυξάνει την άπαχη σωματική μάζα, η οποία θα βοηθήσει το σωματικό σας ποσοστό λίπους. Μια υγιεινή διατροφή με ημερήσιο έλλειμμα θερμίδων 500 θερμίδων θα σας βοηθήσει να χάσετε τη συνιστώμενη λίβρα την εβδομάδα. Κάνοντας και τα τρία από αυτά θα κάψει περισσότερο σωματικό λίπος, ενώ αφήνοντας ένα έξω θα κάψει περισσότερο άπαχη σωματική μάζα.

Μέτρηση σωματικού λίπους

Υπάρχουν μερικές μέθοδοι μέτρησης του σωματικού λίπους. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι η δοκιμή αναδίπλωσης του δέρματος, με βάση την υπόθεση ότι το 50% του σωματικού λίπους είναι κάτω από το δέρμα. Οι δαγκάνες χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση στο στήθος, το μηρό και την κοιλιά για τους άνδρες, και το tricep, το μηρό και το sapraillum. Αυτές οι μετρήσεις χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του συνολικού σωματικού λίπους. Αυτή η μέθοδος είναι πιο ακριβής όταν γίνεται από πιστοποιημένο προσωπικό προπονητή ή άλλο επαγγελματία υγείας. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν συσκευές BOD POD και βιοηλεκτρικών αντιστάσεων. Αυτά γενικά έχουν υψηλότερο κόστος και είναι λιγότερο άμεσα διαθέσιμα.

Αξιολόγηση της εξέλιξης των μετρήσεων σωματικού λίπους

Το ποσοστό σωματικού λίπους θα πρέπει να μετράται μόνο μία φορά κάθε δύο μήνες, ωστόσο υπάρχουν και άλλες μέθοδοι για την αξιολόγηση της προόδου στο μεταξύ. Μετρήστε το βάρος σας κάθε μία έως δύο εβδομάδες. Θα πρέπει να δείτε μια μέση απώλεια βάρους μια λίβρα την εβδομάδα. Ένας άλλος τρόπος για να αξιολογήσετε την πρόοδο είναι να κάνετε μετρήσεις. Χρησιμοποιώντας ένα μέτρο ταινιών πανί, μετρήστε γύρω από το στήθος, τη μέση, το ισχίο και το μηρό μια φορά κάθε δύο εβδομάδες. Οι μετρήσεις θα πρέπει να μειώνονται όσο χάνετε το λίπος. Καμία από αυτές τις μεθόδους δεν θα σας πει πόσο λίπος σώματος έχει χαθεί, αλλά μπορεί να δείξει ότι κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση.