Πόσο γρήγορο γίνεται το crossfit σε φόρμα;

Το CrossFit είναι ένα πρόγραμμα αντοχής και προετοιμασίας που χρησιμοποιείται από στρατιωτικούς, αστυνομικούς, αθλητές και εκπαιδευτές αναψυχής. Ο σχεδιασμός του προγράμματος προπόνησης προσελκύει μια μεγάλη ποικιλία από οπαδοί, μαζί με τα οφέλη απόδοσης, υγείας και ευεξίας που προκύπτουν ως αποτέλεσμα. Το CrossFit αποφέρει μερικά οφέλη γρήγορα, αλλά έχει ως στόχο να σας κρατήσει σε φόρμα και υγιή κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Φυσικές δεξιότητες

Το πρόγραμμα προπόνησης CrossFit και οι ατομικές ασκήσεις επιλέγονται και σχεδιάζονται για ένα συγκεκριμένο σκοπό – για να μεγιστοποιήσετε τη φυσική σας κατάσταση δημιουργώντας τις 10 γενικές φυσικές δεξιότητες. Αυτές οι δεξιότητες περιλαμβάνουν καρδιοαναπνευστική αντοχή, αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, ευκινησία, δύναμη, ευελιξία, ισορροπία, ακρίβεια και συντονισμό. Για παράδειγμα, το CrossFit χρησιμοποιεί τρέξιμο και κωπηλασία για να δημιουργήσει καρδιοαναπνευστική αντοχή και αντοχή μαζί με ασκήσεις ανύψωσης βαρών, όπως καταλήψεις και deadlifts για την οικοδόμηση δύναμης. Είναι δυνατό για έναν αρχάριο που ακολουθεί το πρόγραμμα να βλέπει οφέλη και περισσότερους ορισμούς των μυών σε μόλις δύο έως τρεις εβδομάδες.

Μακροπρόθεσμα οφέλη

Ενώ ορισμένα άτομα μπορεί να παρουσιάσουν σημαντικές αλλαγές στο επίπεδο φυσικής κατάστασης σε λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του CrossFit, το πρόγραμμα CrossFit έχει σχεδιαστεί για να οικοδομήσει μια ζωή ζωής και ευεξίας. Η βελτίωση των 10 φυσικών δεξιοτήτων στις μέγιστες δυνατότητες τους δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ρεαλιστικά σε διάστημα αρκετών εβδομάδων ή ακόμη και αρκετών μηνών. Αντ ‘αυτού, χρειάζεται δέσμευση και αφοσίωση μακροπρόθεσμα που καλύπτει μια ζωή. Αυτή η προσέγγιση ζωής για να πάρει σε σχήμα περιστρέφεται γύρω από τη συνέχεια της ασθένειας και ευεξίας. Το πρόγραμμα CrossFit συνδυάζει διάφορα στοιχεία όπως η διατροφή και η άσκηση για τη βελτιστοποίηση της ευεξίας αποφεύγοντας ταυτόχρονα την ασθένεια.

Ευελιξία

Ανεξάρτητα από το επίπεδο ικανότητας ή ικανοτήτων σας, μπορείτε να ολοκληρώσετε τις ασκήσεις CrossFit. Αυτό επιτυγχάνεται με το σχεδιασμό των ατομικών προπονήσεων για παγκόσμια κλιμάκωση. Για την κλιμάκωση των προπονήσεων, το φορτίο και η ένταση ρυθμίζονται, όχι το συνολικό πρόγραμμα. Για παράδειγμα, ένας ελίτ αθλητής θα χρησιμοποιήσει βαρύτερα φορτία σε υψηλότερη ένταση από κάποιον που θέλει να χάσει βάρος. Ως αποτέλεσμα, το επίπεδο γυμναστικής σας βελτιώνεται συνεχώς καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στις προπονήσεις.

Προχώρηση

Κάθε προπόνηση στο πλαίσιο του προγράμματος CrossFit είναι μετρήσιμο και επαναλαμβανόμενο. Οι συνήθεις τεχνικές για τη μέτρηση της απόδοσης της προπόνησής σας περιλαμβάνουν το χρόνο, το βάρος, τους γύρους, την απόσταση ή τις επαναλήψεις. Το CrossFit χρησιμοποιεί μια σειρά ονομαστικών προπονήσεων που ονομάζονται “κορίτσια” και “ήρωες” ως προπόνηση αναφοράς για την παρακολούθηση και την παρακολούθηση της επιτυχίας και της απόδοσής σας. Μπορείτε να εκτελέσετε μια συγκεκριμένη προπόνηση ή άσκηση στις αρχές του μήνα για να λάβετε βασικές πληροφορίες και, στη συνέχεια, να τις εκτελέσετε ξανά σε έξι εβδομάδες για να δείτε την πρόοδό σας. Για παράδειγμα, η προπόνηση “Angie” εκτελείται όσο το δυνατόν γρηγορότερα με 100 pullups, 100 pushups, 100 situps και 100 squats.