Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω να αλλάξω το δαχτυλίδι φρυδιών μου;

Τα τρυπημένα φρύδια τοποθετούνται συνήθως στο εξωτερικό τρίτο του φρυδιού. Είναι τρυπήματα επιφάνειας, που σημαίνει ότι περνούν από ένα επίπεδο κομμάτι του δέρματος και όχι από ένα πτερύγιο σαν ένα λοβό. Με την κατάλληλη φροντίδα, η διάτρηση σας θα πρέπει να θεραπευτεί σε δύο με τέσσερις μήνες, οπότε μπορείτε να αλλάξετε το κόσμημά σας.

Διαδικασία διάτρησης φρύδι

Ένα επαγγελματικό διάτρηση σηματοδοτεί μια κουκίδα πάνω και κάτω από το φρύδι σας για να υποδείξει τα σημεία εισόδου και εξόδου της βελόνας. Καθαρίζει το δέρμα σας με χειρουργική απολέπιση και τσακίζει τις δύο κουκίδες μεταξύ ενός ζεύγους σφιγκτήρων γνωστών ως Pennington forceps. Χρησιμοποιώντας μια αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσης που ονομάζεται βελόνα σωληνίσκου, διαπερνά τις δύο κουκίδες. Καθώς σπρώχνει τη βελόνα έξω, ωθεί το κόσμημα μέσα. Δεν πρέπει να αισθάνεστε την εισαγωγή κοσμημάτων.

Φρύδι με διάτρηση μετά από φροντίδα

Η Ένωση Επαγγελματικών Piercers συνιστά να απορροφούν νέα τρυπήματα δύο φορές την ημέρα σε αλατούχο διάλυμα από 1/4 κουταλιού. Θαλασσινό αλάτι και 1 φλιτζάνι ζεστό εμφιαλωμένο νερό. Για τρυπήματα προσώπου, μπορεί να θέλετε να απολαύσετε ένα αποστειρωμένο μαξιλάρι γάζας με τη λύση για να κάνετε μια συμπίεση. Μετά από εμβάπτιση για πέντε λεπτά, πλύνετε το τρύπημα με ένα μη αντιδιαβητικό αντιμικροβιακό ή αντιβακτηριακό σαπούνι, το οποίο πωλούν πολλά καταστήματα διάτρησης. Αλλάξτε τις μαξιλαροθήκες σας συχνά και κρατήστε τα καλλυντικά και τα ενυδατικά προϊόντα μακριά από το τρύπημα ενώ θεραπεύεται.

Κατάλληλο κοσμήματα

Το πιο συνηθισμένο κόσμημα για τρύπημα φρυδιών είναι μια καμπύλη μπάρα ή δακτύλιος αιχμής. Αυτά είναι συνήθως κατασκευασμένα από χειρουργικό ανοξείδωτο χάλυβα, αν και μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από τιτάνιο, νιόβιο ή χρυσό. Οι συνήθεις μετρήσεις ή τα πάχη κυμαίνονται από 18 έως 12, με το 12 να είναι το παχύτερο. Όσο πιο παχύ είναι το κόσμημά σας, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να σκίσει το τρύπημα. 3/8 ιντσών είναι ένα κοινό μήκος. Ο διατρητής σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια μακρύτερη ράβδο σε καμπύλη μπάρα για να επιτρέψει πρήξιμο. Μπορείτε να αλλάξετε το κόσμημά σας σε μια μικρότερη ράβδο αφού το τρύπημα έχει επουλωθεί.

Αλλαγή κοσμήματος φρυδιών

Η αλλαγή καμπύλης μπάρας είναι αρκετά απλή. Το κόσμημα ξεβιδώνει σε τρία κομμάτια – τη ράβδο και τις δύο χάντρες. Είναι συχνά πιο εύκολο να ξεβιδώσετε το κορυφαίο χάντρα, να εισαγάγετε το κόσμημα από κάτω από το φρύδι και βιδώστε το πάνω χάντρα στη θέση του. Οι δακτύλιοι αιχμής με χάντρες μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκοι, αλλά σε μικρές μετρήσεις μπορείτε συνήθως να τις αλλάξετε μόνοι σας. Η χάντρα βγαίνει προς τα πλάγια και έχει δύο οδοντώσεις. Τοποθετήστε την κάτω εσοχή στο κατώτατο πέλμα και, στη συνέχεια, σπρώξτε τη σφαίρα προς το πάνω άκρο μέχρι να νιώσετε την επάνω επένδυση. Η λίπανση του κοσμήματός σας με υγρό σαπούνι θα διευκολύνει την τοποθέτηση.

Κίνδυνοι διάτρησης σώματος

Οι piercings που εκτελούνται από έναν επαγγελματία διατρυπών εκπαιδευμένο σε αποστειρωμένη τεχνική συνήθως επουλώνονται καλά με την κατάλληλη φροντίδα. Ωστόσο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μόλυνσης, η οποία συνήθως προκύπτει από το να αγγίζετε το κόσμημά σας χωρίς να πλένετε τα χέρια σας. Εάν η διάτρηση είναι κόκκινη και διογκωμένη, μπορεί να είναι απλά ερεθισμένη, κάτι που είναι φυσιολογικό. Εάν είναι ζεστό στην αφή, εξαντλείται πύον ή πονάει όταν μετακινείτε το κόσμημα, μπορεί να έχετε λοίμωξη. Εάν έχετε πυρετό ή ρίγη, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.