Πόσο νερό πρέπει να πίνω πριν από ένα παιχνίδι μπάσκετ;

Η αφυδάτωση απειλεί την ταχύτητα, την αντοχή και τη συνολική απόδοση ενός παίκτη μπάσκετ, αλλά πολλοί αθλητές δεν αναγνωρίζουν τα συμπτώματα αφυδάτωσης μέχρι να είναι πολύ αργά. Λιγότερο από 2% μείωση του σωματικού βάρους από τα υγρά που χάνονται μέσω του ιδρώτα μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία κλείνει τους μυς και μεγεθύνει την κόπωση. Ωστόσο, ως παίκτης καλαθοσφαίρισης, μπορείτε να νικήσετε την αφυδάτωση προετοιμάζοντας με τις κατάλληλες συνήθειες ενυδάτωσης, ξεκινώντας ώρες πριν βγείτε στο γήπεδο ή σπάσετε έναν ιδρώτα.

Κίνδυνοι αφυδάτωσης

Το νερό περιλαμβάνει περίπου το 75 τοις εκατό του μυϊκού ιστού του σώματος, αλλά η άσκηση υψηλής έντασης αποκόπτει τη δεξαμενή υγρών του σώματος καθώς δροσίζει το δέρμα μέσω του ιδρώτα. Κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης, το αίμα μετατοπίζεται προς ενεργούς μύες, παρέχοντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά και στο δέρμα για να διατηρήσει μια κανονική θερμοκρασία σώματος. Όταν ένας αθλητής αφυδατώνεται ακόμα και κατά το 2% της κανονικής στάθμης του υγρού, ο όγκος του αίματος πέφτει, οδηγώντας σε μειωμένη ροή αίματος στους μύες και στις αυξανόμενες θερμοκρασίες του σώματος. Ένας αφυδατωμένος αθλητής μπορεί επίσης να παρουσιάσει συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, μυϊκές κράμπες και έλλειψη συγκέντρωσης.

Κανονική ενυδάτωση

Ως παίκτες καλαθοσφαίρισης, κάνετε την ενυδάτωση μια ολοήμερη, καθημερινή συνήθεια, όχι μόνο ένα κομμάτι της ρουτίνας σας πριν από το παιχνίδι. Οι παίκτες μπάσκετ χάνουν κατά μέσο όρο 2-3 γραμμάρια υγρού κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, αλλά δεν αντικαθιστούν όλα αυτά τα υγρά ταυτόχρονα. Αντ ‘αυτού πάρτε μικρές, αργές γουλιά νερό και πιείτε όχι περισσότερο από 8 oz. Σε μια στιγμή, αποτρέποντας την ουροδόχο κύστη σας να γεμίσει πέρα ​​από την ικανότητά της. Η τακτική ενυδάτωση πρέπει να σας κάνει να χρειαστεί να κάνετε ούρηση κάθε 1 έως 2 ώρες και το χρώμα των ούρων σας πρέπει να είναι καθαρό ή ανοιχτό κίτρινο και όχι πιο σκούρο, γεγονός που σηματοδοτεί την αφυδάτωση.

Ενυδάτωση πριν από το παιχνίδι

Τις 2 έως 3 ώρες πριν από την απόρριψη, πίνετε 15 έως 20 oz. Του νερού ή του αθλητικού ποτού, εξασφαλίζοντας ότι έχετε ενυδατωθεί σωστά όταν βήμα σας στο πάτωμα. Τα αθλητικά ποτά παρέχουν το σώμα σας με υδατάνθρακες και θρεπτικά συστατικά εξαντλημένα κατά τη διάρκεια μακρών περιόδων άσκησης μιας ώρας ή περισσότερο, καθιστώντας τα ιδανικά για έντονη άσκηση ή ένα τουρνουά στο οποίο θα παίξετε πολλά παιχνίδια. Ωστόσο, για ένα παιχνίδι ρύθμισης που διαρκεί λιγότερο από μία ώρα, το νερό μπορεί να σας ενυδατώσει επαρκώς και είναι ευκολότερο για σας να αφομοιώσετε.

Ενυδάτωση τελευταίου λεπτού

Καθώς πλησιάζει ο χρόνος αναρρόφησης, συμπληρώστε το απόθεμα υγρών που καταναλώνετε, καταναλώνοντας άλλα 8 έως 10 oz. 15 έως 30 λεπτά πριν από το παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αποφύγετε να πίνετε υγρά όπως ο καφές, το τσάι ή το ζάχαρη, τα αεριούχα αναψυκτικά. Ποτά με καφεΐνη όπως αφυδατωμένοι μύες καφέ ή τσαγιού, ενώ τα αναψυκτικά μπορεί να προκαλέσουν ξαφνικές αιχμές στο σάκχαρο του αίματος και να διαταράξουν το στομάχι σας με τις φυσαλίδες του αέρα.