Πόσο ξίδι από μηλίτη πρέπει να πάρετε για να χάσετε βάρος;

Το ξίδι μηλίτη, συγκεκριμένα το ξίδι μηλίτης μήλου, έχει ένα μακρύ ιστορικό χρήσης στη λαϊκή ιατρική για διάφορα οφέλη για την υγεία όπως η απώλεια βάρους. Ενώ πολλές από τις χρήσεις στερούνται κλινικής υποστήριξης, ορισμένες κλινικές μελέτες υποστηρίζουν την ικανότητα του ξυδιού να αυξήσει την απώλεια βάρους. Η κύρια συνιστώσα όλου του ξιδιού είναι το οξικό οξύ, το οποίο είναι εν μέρει υπεύθυνο για τα οφέλη, οπότε δεν χρειάζεται να περιορίσετε τον εαυτό σας στο ξίδι μηλίτη για οφέλη απώλειας βάρους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν συμπληρώσετε το ξίδι μηλίτη για απώλεια βάρους.

Η έρευνα για το ξίδι και η απώλεια βάρους

Το ξίδι από μηλίτη μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους, εμποδίζοντας τις αιχμές του σακχάρου στο αίμα και ενισχύοντας την κορεσμό. Καταναλώντας 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι μηλίτη μήλου πριν φάτε ένα γεύμα σαλάτας και χυμού μειώνει αποτελεσματικά τα επίπεδα γλυκόζης μετά το γεύμα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Annals of Nutrition and Metabolism τον Φεβρουάριο του 2010, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δείτε ταχεία ζάχαρη στο αίμα Αιχμές που πυροδοτούν πείνα. Η προηγούμενη μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η συμπλήρωση του ξιδιού πριν από τα γεύματα εμποδίζει τις αιχμές της ζάχαρης μετά το γεύμα και ότι σας βοηθά να αισθάνεστε πιο γεμάτοι μετά από το φαγητό, κάτι που μπορεί να συμβεί Βοηθούν στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων. Η Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Κλινικής Διατροφής ανέφερε τη μελέτη στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2005.

Μην περιμένετε τα θαύματα

Ενώ η συμπλήρωση του ξιδιού πριν από τα γεύματα μπορεί να αυξήσει την απώλεια βάρους, είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες. Το περιοδικό Journal of Food Science δημοσίευσε μια ανασκόπηση των επιπτώσεων κατά του παχυσαρκίας του ξιδιού στην έκδοση του Μαΐου 2014 και τα αποτελέσματα είναι μέτρια. Οι συντάκτες διαπίστωσαν ότι τα κλινικά δεδομένα που δείχνουν ότι καταναλώνουν ξίδι οδηγούσαν σε μειωμένη πρόσληψη 200 έως 275 θερμίδων την ημέρα. Κατά τη διάρκεια ενός μηνός, αυτή η καθημερινή μείωση θα οδηγούσε σε απώλεια βάρους από 1 έως 1 1/2 λίβρες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η συμπλήρωση του ξιδιού δεν είναι μαγεία σφαίρα για να ρίξει λίρες, αλλά μπορεί να έχει μια λεπτή επιρροή στην απώλεια βάρους.

Side effects ξυδιού μηλίτη

Οι μικρές ποσότητες ξιδιού μηλίτη, όπως η ποσότητα που χρησιμοποιείται στη μελέτη Annals of Nutrition and Metabolism, είναι απίθανο να προκαλέσουν προβλήματα. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν ότι καμία πλευρά δεν επηρεάζει. Ωστόσο, ορισμένες δίαιτες μανίας συνιστούν υψηλότερες ποσότητες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Η όξινη περιεκτικότητα του ξύδι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο λαιμό σας και την επένδυση του στομάχου σας. Μπορεί ακόμη και να υποβαθμίσει τη διδασκαλία σας, προειδοποιεί μια μελέτη περίπτωσης που δημοσιεύθηκε στο ολλανδικό περιοδικό οδοντιατρικής το Δεκέμβριο του 2012. Η έκθεση περιγράφει ένα 15χρονο κορίτσι που γνώρισε διάβρωση των δοντιών από την καθημερινή κατανάλωση ενός ολόκληρου ποτηριού ξίδι μηλίτη μήλου για απώλεια βάρους Επιπλέον, αποφύγετε το ξύδι εάν πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που ονομάζεται επίσης GERD, ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση που επηρεάζεται από την όξινη περιεκτικότητα της διατροφής σας.

Καλύτερους τρόπους για την ενίσχυση της απώλειας βάρους

Οι κύριοι ειδικοί της διατροφής δεν συνιστούν τη συμπλήρωση του ξιδιού ως αποτελεσματική ή μακροπρόθεσμη στρατηγική απώλειας βάρους. Αντ ‘αυτού, δίνεται έμφαση σε άλλους τρόπους ενίσχυσης της απώλειας βάρους, όπως η ενίσχυση της κατανάλωσης ινών. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην αύξηση της απώλειας βάρους μέσω διάφορων μηχανισμών, όπως η μείωση της απορρόφησης γλυκόζης και χοληστερόλης, καθώς και η αύξηση των συναισθημάτων πληρότητας μετά τα γεύματα. Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει λιγότερο από το συνιστώμενο ποσό ινών όπως είναι. Η επαρκής πρόσληψη είναι 25 και 38 γραμμάρια για γυναίκες και άνδρες ηλικίας κάτω των 50 ετών. Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης είναι ένας άλλος τρόπος για την αύξηση της απώλειας βάρους. Σε σύγκριση με τη συμβατική σύσταση πρόσληψης 0,8 γραμμάρια ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους, η μέτρια αύξηση της πρωτεΐνης μέχρι 1,3 γραμμάρια βοηθά σημαντικά την απώλεια βάρους, σύμφωνα με μια μελέτη. Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν μια δίαιτα με μειωμένες θερμίδες που δημιούργησαν ένα έλλειμμα 500 θερμίδων, το οποίο είναι χαρακτηριστικό, και κατανάλωσαν αντικαταστάσεις γεύματος εμπλουτισμένων σε πρωτεΐνες για να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών. Οι συμμετέχοντες μετά τη δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες έχασαν σημαντικά περισσότερο σωματικό λίπος και συνολικό βάρος από εκείνους που ακολουθούν μια συμβατική δίαιτα χαμηλών θερμίδων.