Πόσο χυμό κλαδέματος θα πρέπει να δυσκοιλιούνται τα νήπια να πίνουν;

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει στο παιδί σας οδυνηρές κινήσεις του εντέρου και ο χυμός κλαδέματος μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται όταν ο μυϊκός τόνος είναι αδύναμος στα έντερα ή όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό στο σκαμνί για να περάσει εύκολα από το σώμα, σύμφωνα με το Ask the Sears. Τα παιδιά έχουν δυσκοιλιότητα για διάφορους λόγους και ο εντοπισμός του προβλήματος και η λήψη μέτρων για την επίλυσή του είναι σημαντικά για τη διατήρηση της συνολικής πεπτικής υγείας.

Χυμός δαμάσκηνου

Ο χυμός του κλαδέματος λειτουργεί ως ερεθιστικό και καθαρτικό και βοηθά να περάσει το σκαμνί. Μέχρι σήμερα συστήνει στους γονείς να δίνουν τέσσερις έως έξι ουγγιές χυμού δαμάσκηνων σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 1 και 6 ετών. Ο μη φιλτραρισμένος χυμός δαμάσκηνου είναι ο καλύτερος τρόπος και η παροχή του χυμού κλαδέματος του παιδιού σας με άδειο στομάχι βοηθά στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το χυμό μήλου ή αχλαδιού εάν δεν έχετε χυμό φρυγανιάς στο χέρι. Άλλοι τύποι χυμών δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί και είναι σημαντικό να δώσετε στο παιδί σας 100 τοις εκατό χυμό. Τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα έχουν επίσης αποδειχθεί ότι βοηθούν στη δυσκοιλιότητα. Δώστε χυμό δαμάσκηνου 24 ώρες για να εργαστείτε.

Τακτικές κινήσεις του εντέρου

Τα νήπια πρέπει να έχουν κινήσεις του εντέρου μία έως δύο φορές την ημέρα. Ωστόσο, μερικά παιδιά μπορεί να έχουν μόνο εντερικές κινήσεις μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αν δεν υπάρχει πόνος, το σκαμνί δεν είναι δύσκολο και αυτό είναι κανονικό για το παιδί σας, το παιδί σας δεν είναι δυσκοιλιζόμενο.

Εναλλακτικές Φυσικές Θεραπείες

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας πίνει τουλάχιστον 32 ουγγιές νερού ή άλλα καθαρά υγρά κάθε μέρα. Συμπεριλάβετε δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά, όπως μπιζέλια, φασόλια και μπρόκολο, στη διατροφή του για να βοηθήσετε στην επίλυση και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Το γιαούρτι, το αγελαδινό γάλα, το παγωτό και το τυρί μπορεί να ακούγεται καλό για το μικρό παιδί σας να τρώει, αλλά να το αποφεύγετε, ενώ είναι δυσκοιλιζόμενος. Μπορεί επίσης να εξετάσετε ένα συμπλήρωμα ινών για να βοηθήσετε το παιδί σας με δυσκοιλιότητα. Ο γειωμένος σπόρος λίνου είναι μία μορφή συμπληρωματικής ίνας. Τα περιβλήματα Psyllium, από το πίτυρο psyllium, είναι ένα φυσικό καθαρτικό που πρέπει να λάβετε υπόψη. Μπορείτε να τα βρείτε σε φυσικά καταστήματα υγιεινής διατροφής. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει άλλους τύπους καθαρτικών ή υπόθετων. Μπορείτε να τα βρείτε πάνω από το πάγκο, αλλά συζητήστε τα πρώτα με το γιατρό σας.

Πότε πρέπει να καλέσετε τον γιατρό

Εάν το παιδί σας δεν έχει μετακίνηση εντέρων μέσα σε 24 ώρες από την κατανάλωση του χυμού δαμάσκηνου, καλέστε τον επαγγελματία υγείας του παιδιού σας. Ο σοβαρός πόνος ή η αιμορραγία από το ορθό σε συνδυασμό με τη δυσκοιλιότητα μπορεί να υποδεικνύει ένα σοβαρότερο πρόβλημα. Μην περιμένετε να καλέσετε το γιατρό μετά την παροχή χυμού δαμάσκηνου εάν το παιδί σας παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα.