Πώς η πίεση από τους συμμαθητές επηρεάζει τη νεανική εγκληματικότητα;

Η παρατυπία είναι ένας νομικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εγκληματική συμπεριφορά που ασκείται από έναν νεαρό. Η παραβατικότητα είναι συνήθως αποτέλεσμα κλιμάκωσης της ακατάλληλης συμπεριφοράς στο σπίτι, στο σχολείο ή στην κοινότητα. Σύμφωνα με το NotMyKid.org, οι γονείς θεωρούν την εγκληματικότητα ως υπερβολική ή βίαιη μάχη με αδέλφια, παραβιάζοντας ή καταστρέφοντας περιουσίες, και κλέβοντας χρήματα από γονείς και άλλους συγγενείς. Η εγκληματικότητα των ανηλίκων συχνά προκαλείται ή επιδεινώνεται από την πίεση των φίλων ή άλλων εφήβων.

Teen Σχέσεις

Όταν τα παιδιά γίνονται έφηβοι, περνούν περίοδοι που οι σχέσεις με τους συνομηλίκους είναι πιο σημαντικές από οποιεσδήποτε άλλες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με γονείς, αδέλφια και δασκάλους. Όταν οι έφηβοι ακούν τους φίλους τους περισσότερο από ό, τι ακούνε έμπειρους ενήλικες, συχνά βρίσκονται σε συμβιβαστικές καταστάσεις. Οι έφηβοι θέλουν να ταιριάζουν με τις ομάδες των ομοτίμων τους και αυτή η επιθυμία να γίνει αποδεκτή μπορεί να γεμίσει την ορθή κρίση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους έφηβους που αντιμετωπίζουν δύσκολες προκλήσεις στο σπίτι. Σύμφωνα με τον Joseph A. Wickliffe από το Ινστιτούτο Καθηγητών Yale-New Haven, τα κορίτσια κινδυνεύουν ιδιαίτερα από την επιρροή των συνομηλίκων όταν χάνουν τη συναισθηματική τους σχέση με γονείς ή άλλα μέλη της οικογένειας.

Κοινωνική ωριμότητα

Από την ίδια τη φύση τους, οι έφηβοι είναι λιγότερο ώριμοι από τους ενήλικες. Αν και μεγάλη ποικιλία υπάρχει από έναν έφηβο στο επόμενο, ως επί το πλείστον, οι έφηβοι δεν είναι σε θέση να κάνουν καλές επιλογές όλη την ώρα. Προσθέστε πιέσεις από τους συνομηλίκους για να δοκιμάσετε τα πράγματα που ο γιος ή η κόρη σας γνωρίζει ότι δεν θα εγκρίνετε και έχετε ένα επικίνδυνο μίγμα ανώριμης και ομότιμης πίεσης. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο του Πανεπιστημίου Temple Dr. Laurence Steinberg, η εφηβική σκέψη αντικατοπτρίζει την αντίληψη των γονέων τους μέχρι την ηλικία των 16 ετών, αλλά οι έφηβοι εξακολουθούν να είναι λιγότερο πιθανό να βασίζουν αποφάσεις για μελλοντικές συνέπειες από τους ενήλικες.

Η ωριμότητα του εγκεφάλου

Οι έρευνες δείχνουν ότι ο εφηβικός εγκέφαλος είναι λιγότερο ανεπτυγμένος από τον ενήλικο εγκέφαλο. Σύμφωνα με τον Δρ. Laurence Steinberg, ο εγκέφαλος εξακολουθεί να ωριμάζει κατά τη διάρκεια των εφήβων ετών, με συλλογιστική και κρίση που εξελίσσεται ακόμα στα πρώτα μέσα της δεκαετίας του ’20. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι μόνο οι έφηβοι που είναι επιρρεπείς στην πίεση των ομοτίμων εξαιτίας της έλλειψης κοινωνικής τους ωριμότητας, αλλά δείχνει ότι ένας βιολογικός λόγος, οι έφηβοι δεν κάνουν πάντα καλές επιλογές για τους φίλους τους. Ακόμα και μικρές ποσότητες αρνητικής πίεσης από ομοτίμους κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, όταν ο εγκέφαλος εξακολουθεί να αναπτύσσεται, μπορεί να οδηγήσει τους εφήβους σε κίνδυνο σε παραβατικές συμπεριφορές.

Οικογενειακές προκλήσεις

Οι έφηβοι που έχουν δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις συχνά στραφούν στους φίλους τους για να αντικαταστήσουν χαμένες σχέσεις. Οι ομάδες ομοτίμων μπορούν να δώσουν σε έναν έφηβο μια αίσθηση ότι ανήκουν σε περιόδους οικογενειακού στρες, όπως διαχωρισμό, διαζύγιο ή θάνατο. Εάν η ομάδα που ένας έφηβος γίνεται μέρος της, εμπλέκεται σε ναρκωτικά, αλκοόλ ή βία, είναι πιο πιθανό να συμμετάσχει σε αυτές τις δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Δρ. David Fassler, καθηγητή ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, οι έφηβοι είναι πιο πιθανό από τους ενήλικες να ενεργούν με ενθουσιασμό ή ένστικτο όταν αντιμετωπίζουν αγχωτικές ή συναισθηματικές αποφάσεις και είναι λιγότερο πιθανό να κατανοήσουν πλήρως τις συνέπειες Τις πράξεις τους.