Πώς κάνετε το σώμα σας bob & ύφανση πιο γρήγορα στην πυγμαχία;

Ο εγκιβωτισμός απαιτεί ευκινησία, ισορροπία και γρήγορα αντανακλαστικά, μεταξύ άλλων. Όσο πιο ευκίνητος είστε στο δαχτυλίδι, τόσο πιο δύσκολο είναι για τον αντίπαλό σας να προσγειωθεί γροθιές. Η ευελιξία είναι επίσης σημαντική για τους επιθετικούς σας ελιγμούς, καθώς ο καλός συντονισμός μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε επιθέσεις. Bobbing και ύφανση είναι δύο συνήθεις ελιγμοί που χρησιμοποιούνται στην πυγμαχία για προσβλητικούς και αμυντικούς σκοπούς. Αυτοί οι δύο ελιγμοί βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ευκινησία και την ισορροπία σας, η οποία μπορεί να βελτιωθεί μέσω μιας συγκεκριμένης άσκησης που είναι γνωστή ως τρυπάνι σχοινιού.

Κρεμάστε ένα σχοινί σε ένα δωμάτιο. Βεβαιωθείτε ότι το σχοινί είναι τεντωμένο και κρέμεται ελαφρά χαμηλότερα από το ύψος των ώμων. Μπορείτε να στερεώσετε το σχοινί πιέζοντάς το μεταξύ μιας πόρτας και του πλαισίου. Το σχοινί μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί σε κάθε άκρο από εκπαιδευτή.

Λυγίστε τα γόνατά σας και αφήστε την κορυφή του αριστερού σας ώμου να βυθιστεί στο σχοινί. Πάρτε την στάση του αγώνα και παραμείνετε σε αυτή τη στάση σε όλο το τρυπάνι.

Βάλτε το κεφάλι σας κάτω από το σχοινί και πλένετε στην άλλη πλευρά του, αποφύγετε να κάμπτετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός για να αποφύγετε το σχοινί. Χαμηλώστε ολόκληρο το σώμα σας κάνοντας οκλαδόν κάτω από τα πόδια μέχρι το κεφάλι σας να καθαρίσει το σχοινί. Ανυψώστε το σώμα σας πίσω στην αντίθετη πλευρά του σχοινιού έως ότου ο δεξιός σας ώμος βόσκλει το σχοινί.

Αποφύγετε να μετακινείτε το σχοινί προς τα πάνω με τον ώμο σας. Ο στόχος πρέπει να είναι να κρατάτε τους ώμους σας στο ίδιο επίπεδο και στις δύο πλευρές του σχοινιού.

Επαναλάβετε τη μετακίνηση bob και πλέξης για να επαναφέρετε το σώμα σας στην αρχική του θέση.

Προσθέστε γροθιές στους ελιγμούς σας αφού έχετε συνηθίσει να τρυπάτε και να πλέξετε. Ξεκινήστε ρίχνοντας ένα αριστερό τρύπημα πριν πιάσετε και ύφανση κάτω από το σχοινί. Ρίξτε ένα σωστό τρύπημα μόλις τοποθετηθεί σωστά στην άλλη πλευρά του σχοινιού. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε αυτό το συνδυασμό τρύπημα, bob και ύφανση για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, ενσωματώστε πρόσθετους συνδυασμούς διατρήσεων, όπως ένα αριστερό τρύπημα και το δεξί uppercut, πριν από το χτύπημα και την ύφανση. Πάντα να επαναλαμβάνετε τον ίδιο συνδυασμό διάτρησης στην άλλη πλευρά του σχοινιού.

Βήμα προς τα εμπρός ενώ ρίχνετε συνδυασμούς γροθιά. Αφού προχωρήσετε με το ποδαράκι σας, σύρετε το πίσω πόδι προς τα εμπρός. Εκτελέστε τον συνδυασμό διάτρησης, στη συνέχεια βγάλτε και πλέξτε στην άλλη πλευρά του σχοινιού και επαναλάβετε τον συνδυασμό διάτρησης κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός. Μόλις περάσετε το μήκος του σχοινιού, εργάστε το δρόμο σας προς τα πίσω χρησιμοποιώντας την τεχνική slide-step.