Πώς μπορούν οι έφηβοι να βοηθήσουν στην κοινότητά τους;

Η ενθάρρυνση ενός εφήβου για εθελοντισμό στην κοινότητά του έχει διαρκή ανταμοιβή, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης αυτοεκτίμησης, της αίσθησης του ανήκειν και της ικανοποίησης που θα έχει ο έφηβος όταν θα συνειδητοποιήσει ότι έχει κάνει μια διαφορά στη ζωή κάποιου, λέει ο συγγραφέας Christy Monroe με τον Volunteer Maine, Συνεργάστηκε με την Επιτροπή Κοινοτικών Υπηρεσιών του Maine για την υποστήριξη κρατικών προγραμμάτων εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός βοηθά επίσης τους εφήβους να βρουν δυνητικές σταδιοδρομίες, να διευρύνουν το μυαλό τους και να δείχνουν καλά στο κολέγιο και στις εφαρμογές εργασίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα KidsHealth.

Κοινωνική εργασία

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που βοηθούν οι έφηβοι στις κοινότητές τους είναι μέσω προγραμμάτων κοινωφελών υπηρεσιών. Οι έφηβοι προσφέρονται συχνά σε εκκλησίες, σούπες και πάρκα. Οι έφηβοι μπορούν επίσης να επισκεφθούν τους ηλικιωμένους σε νοσηλευτικά σπίτια για να προσφέρουν συντροφικότητα σε άτομα που ενδέχεται να μην έχουν επισκεφθεί κάποια στιγμή η οικογένεια ή οι φίλοι τους. Οι οργανώσεις διαφέρουν ως προς τους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές τους για τους έφηβους που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά, οπότε ελέγξτε πρώτα μαζί τους για να μάθετε τα κριτήρια για εθελοντές.

Περιβαλλοντική εκκαθάριση

Οι έφηβοι δεν χρειάζεται να ενταχθούν σε επίσημες οργανώσεις για να βοηθήσουν τις κοινότητές τους. Μια πρωτοβουλία που μπορούν να κάνουν τα παιδιά είναι να βγουν έξω από τις γειτονιές τους και να τα βοηθήσουν να τα καθαρίσουν. Οι έφηβοι μπορούν να βοηθήσουν να γιορτάσουν τη γειτονιά τους συλλέγοντας σκουπίδια, φύτευση λουλουδιών ή την έναρξη ενός κοινοτικού κήπου. Οι έφηβοι μπορούν επίσης να ξεκινήσουν έργα ανακύκλωσης και να ενθαρρύνουν τους γείτονές τους να συμμετάσχουν σε προσπάθειες για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος και τη διατήρηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής. Η ενθάρρυνση των εφήβων να ξεκινήσουν τη δική τους εκστρατεία κοινωφελών υπηρεσιών προσφέρει ηγετικές δεξιότητες επιτρέποντάς τους να ανακαλύψουν ποια θέματα έχουν μεγαλύτερη σημασία για αυτούς.

Πολιτικές Συνεισφορές

Για εφήβους που ενδιαφέρονται για την πολιτική, ο εθελοντισμός για μια τοπική ή εθνική πολιτική εκστρατεία είναι ένας πρακτικός τρόπος για να μάθεις για τους υποψηφίους και την πολιτική διαδικασία. Αυτό βοηθά επίσης τους εφήβους να βρουν τη δική τους πολιτική φωνή και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ενδιαφέρον για την πολιτική ως σταδιοδρομία. Οι έφηβοι μπορούν να αναζητήσουν γειτονιές για να ενημερώσουν τους άλλους για συγκεκριμένους υποψήφιους και τις πολιτικές τους πλατφόρμες ή μπορούν να φτάσουν στους γείτονές τους μέσω τηλεφώνου. Ο εθελοντισμός για μια πολιτική εκστρατεία διδάσκει στους εφήβους πώς η πολιτική επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων και την κοινωνία γενικότερα.

Διδασκαλία

Οι έφηβοι που θέλουν να βοηθήσουν στις κοινότητές τους μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις πνευματικές τους ικανότητες με την καθοδήγηση άλλων. Μπορούν να συμμετάσχουν στην ομαδική διδασκαλία στο σχολείο τους ή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια τοπική βιβλιοθήκη. Οι έφηβοι μπορούν επίσης να φτάσουν στα μέλη της κοινότητάς τους, των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν είναι αγγλικά, και να τους διδάξουν τα βασικά στοιχεία της γλώσσας – και να μάθουν μια νέα γλώσσα στη διαδικασία. Οι υπηρεσίες διδασκαλίας παρέχονται συχνά από εταιρείες ή ιδιωτικούς δασκάλους που χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους, έτσι ώστε τα μέλη της κοινότητας των εφήβων σας θα είναι ιδιαίτερα ευγνώμονα για να λάβουν δωρεάν διδασκαλία.