Πώς μπορώ να ελέγξω ποιες βιταμίνες είναι καλύτερες;

Οι καταναλωτές που αγοράζουν βιταμίνες θέλουν να είναι σε θέση να επαληθεύσουν την ποιότητα, την ασφάλεια και τη δραστικότητα αυτών των προϊόντων. Το 2007, η διοίκηση τροφίμων και φαρμάκων καθόρισε τον Ιούνιο του 2010 ως την ημερομηνία κατά την οποία όλοι οι παρασκευαστές συμπληρωμάτων διατροφής πρέπει να πληρούν τα πρότυπα ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της ακρίβειας των συστατικών στις ετικέτες και της απουσίας μολυσματικών ουσιών (βακτήρια, μόλυβδο, γυαλί και φυτοφάρμακα). Δύο ανεξάρτητες οργανώσεις παρέχουν ήδη προαιρετικά προγράμματα επισήμανσης. Η ανάγνωση και η κατανόηση των ετικετών του προϊόντος είναι χρήσιμη για την επαλήθευση των βιταμινών που είναι καλύτερες.

Εντοπίστε την ημερομηνία λήξης στη φιάλη ή τη συσκευασία με τα αρχικά “Exp.” Με την πάροδο του χρόνου, οι βιταμίνες χάνουν τη δραστικότητα τους και πρέπει να απορρίπτονται.

Εντοπίστε τα “Γεγονότα συμπλήρωσης” στην ετικέτα. Κάθε βιταμίνη που αναφέρεται θα πρέπει να παρέχει περίπου το 100% της ημερήσιας τιμής (% DV). Δεν χρειάζονται μεγαλύτερα ποσά. Οι κατασκευαστές δεν είναι σε θέση να τοποθετήσουν 100 τοις εκατό DV ασβεστίου σε ένα προϊόν. Θα ήταν πολύ μεγάλο για να καταπιεί και το ασβέστιο θα έπρεπε να χωρίζεται ιδανικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εντοπίστε στην ετικέτα τα αρχικά “USP” (Φαρμακοποιία των ΗΠΑ), τη σφραγίδα “USP Verified” ή τα γράμματα “NSF” (NSF International). Αυτά τα σημάδια επαληθεύουν ότι ο κατασκευαστής συμμορφώνεται με τις ορθές πρακτικές παρασκευής, την ασφάλεια των προϊόντων και την κατάλληλη επισήμανση. Επιπλέον, η σφραγίδα USP επιβεβαιώνει ότι το προϊόν έχει ελεγχθεί ανεξάρτητα για καθαρότητα, ισχύ και πόσο γρήγορα διαλύεται στο στομάχι.

Διερευνήστε συγκεκριμένες μάρκες βιταμινών σε απευθείας σύνδεση με την επίσκεψη στο USP Verified Dietary Supplements ή NSF Certified Dietary Products ιστοσελίδες (βλ. Πόρων).