Πώς μπορώ να κάνω σπιτικό λάδι καρύδας;

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα και στο γραφείο φαρμάκων. Ανεξάρτητα από το πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας, μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι με μόνο μερικά είδη οικιακής χρήσης και μια νέα καρύδα. Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων κάνοντας το λάδι καρύδας σας στο σπίτι, θα έχετε την ηρεμία του γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πρόσθετα χρώματα, γεύσεις ή συντηρητικά στο λάδι καρύδας σας.

Ξύρισμα όσο το δυνατόν περισσότερο από το εξωτερικό κέλυφος της καρύδας. Κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας το μαχαίρι για να ξύσετε το εξωτερικό κέλυφος. Πάντοτε να δείχνετε τη λεπίδα του μαχαιριού μακριά από σας.

Κόψτε την καρύδα στη μέση με ένα μαχαίρι. Αδειάστε το γάλα καρύδας σε ένα βάζο.

Βγάλτε το κρέας της καρύδας με μια καλέμι και τοποθετήστε το κρέας σε ένα μπολ.

Μετρήστε την ποσότητα του κρέατος καρύδας που έχετε. Προσθέστε 50% περισσότερο νερό στο μπολ από ό, τι έχετε κρέας καρύδας. Για παράδειγμα, αν έχετε δύο φλιτζάνια κρέατος καρύδας, προσθέστε τρία φλιτζάνια νερό.

Ρίξτε τα περιεχόμενα του μπολ στο μπλέντερ. Τοποθετήστε το καπάκι στο μπλέντερ και συνδέστε το. Ανακατέψτε το μπλέντερ στη ρύθμιση “κοπής” για ένα λεπτό και στη συνέχεια μεταβείτε στη ρύθμιση “blend” για δύο με τρία λεπτά ή έως ότου η καρύδα έχει μια ομαλή, κρεμώδη συνοχή. Σύμφωνα με το “Coconut Cures: Πρόληψη και θεραπεία κοινών προβλημάτων υγείας με καρύδα”, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί αυτή η συνοχή για να γίνει το λάδι καρύδας.

Τοποθετήστε τρία στρώματα από τυροκομμένο ύφασμα, το ένα πάνω στο άλλο, πάνω από το μπολ. Ρίξτε την καρύδα από το μπλέντερ πάνω στο τραπεζομάντιλο.

Συγκεντρώστε το τυρί γύρω από την καρύδα και ρίξτε όλο το γάλα. Απορρίψτε το τυρί και τις νιφάδες καρύδας που παραμένουν στο τυρί.

Ρίξτε το γάλα καρύδας στο βάζο. Βιδώστε καλά το καπάκι στο βάζο και αφήστε το γάλα καρύδας να ζυμωθεί. Σύμφωνα με τα “Φυσικά διορθωτικά μέτρα υγείας”, αυτό μπορεί να γίνει τοποθετώντας το βάζο σε σκοτεινό μέρος για δύο ημέρες.

Μετακινήστε το γάλα καρύδας σε ζεστή, φωτεινή περιοχή για έξι έως οκτώ ώρες. Σύμφωνα με το “Organic Marin: Recipes from Land to Table”, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το λάδι καρύδας θα διαχωριστεί από το γάλα καρύδας.

Ψύξτε το βάζο στο ψυγείο για τρεις ώρες για να επιτρέψετε να στερεοποιηθεί το λάδι.

Αδειάστε το λάδι με ένα κουτάλι και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο με ένα καπάκι. Αφήστε το λάδι να ξεπαγώσει σε περιβάλλον θερμοκρασίας δωματίου και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το λάδι όπως εσείς επιλέγετε.