Πώς μπορώ να ψήσω με λάδι καρύδας;

Το έλαιο καρύδας, εξαιτίας της μόδας για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω της περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά, έχει κάνει μια επιστροφή. Το κορεσμένο λίπος στο έλαιο καρύδας δεν είναι το ίδιο με αυτό των ζωικών προϊόντων. Το λάδι καρύδας περιέχει τα ίδια λίπη με το ανθρώπινο μητρικό γάλα και μπορεί στην πραγματικότητα να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να συμβάλει στη βελτίωση της πέψης, σύμφωνα με τον Bruce Fife, συγγραφέα του “The Miracle of Oil Coconut.” Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι καρύδας για άλλα λάδια όταν ψήνετε ψωμί , Muffins, κέικ, μπισκότα και αρτοσκευάσματα. Επιλέξτε εξαιρετικά παρθένο λάδι καρύδας ποιότητας για καλύτερα αποτελέσματα.

Θερμάνετε στερεό λάδι καρύδας σε χαμηλά μόλις μέχρι να λιώσει εάν χρειάζεστε υγρό λάδι για τη συνταγή σας. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι δεν είναι τόσο ζεστό που θα μπορούσε να αρχίσει να μαγειρεύει τα άλλα συστατικά. Φέρτε οποιαδήποτε άλλα συστατικά στη συνταγή σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα αναμίξετε μεταξύ τους έτσι ώστε το λάδι να μην στερεοποιείται ενώ το ανακατεύετε με κρύα συστατικά όπως τα αυγά. Το έλαιο καρύδας θα αρχίσει να στερεοποιείται στους 76 βαθμούς Φαρενάιτ.

Κρατήστε το λάδι καρύδας στερεό αν το χρησιμοποιείτε ως αντικαταστάτη για το λίπος, το λαρδί ή το βούτυρο, σε συνταγές όπως τα γλυκά. Χρησιμοποιήστε τα τρία τέταρτα του ποσού που απαιτείται στη συνταγή, συνιστά η Omega Nutrition.

Μειώστε ελαφρώς την ποσότητα της ζάχαρης στη συνταγή, αφού το λάδι καρύδας είναι φυσικά γλυκό. Μπορεί να χρειαστεί κάποιος πειραματισμός για να αποκτήσετε τη γλυκύτητα μόνο σωστά, οπότε παρακολουθείτε την ποσότητα ζάχαρης που προσθέτετε και σημειώστε εάν θέλετε ή όχι να κάνετε αλλαγές στη συνταγή για την επόμενη φορά. Ορισμένες συνταγές muffin, αν περιέχουν αρκετό έλαιο καρύδας, μπορεί να μην απαιτούν επιπλέον γλυκαντικά, σύμφωνα με το Nourishing Gourmet.