Πώς να αλλάξετε freewheels σε ένα bmx ποδήλατο

Τα ποδήλατα BMX χρησιμοποιούν ένα μικρό ελεύθερο τροχό μονού γραναζιού για να οδηγούν τον πίσω τροχό του ποδηλάτου. Καθώς αποκτάτε μεγαλύτερη ικανότητα οδήγησης του ποδηλάτου BMX, ίσως θελήσετε να αλλάξετε τον πίσω τροχό σε διαφορετική σχέση μετάδοσης. Ο ελεύθερος τροχός μπορεί επίσης να χρειάζεται αντικατάσταση λόγω κανονικής φθοράς. Η αφαίρεση ενός ελεύθερου τροχού BMX απαιτεί ένα ειδικό εργαλείο που ταιριάζει στον ελεύθερο τροχό, επιτρέποντάς σας να γυρίσετε τον ελεύθερο τροχό με ένα κλειδί για να το χαλαρώσετε από το διανομέα του τροχού. Η αλλαγή των ελεύθερων τροχών είναι ένα σχετικά απλό έργο το οποίο, με τα κατάλληλα εργαλεία, διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Απελευθερώστε το πίσω καλώδιο του φρένου ή πιέστε τη βαλβίδα στον εσωτερικό σωλήνα για να αφήσετε κάποιο αέρα έξω από το ελαστικό. Αυτό θα διευκολύνει την είσοδο του ελαστικού μέσω των φρένων.

Χαλαρώστε και τα δύο παξιμάδια άξονα στον πίσω τροχό του ποδηλάτου με το ρυθμιζόμενο κλειδί. Αφαιρέστε την αλυσίδα μετάδοσης κίνησης από το γρανάζι του ελεύθερου τροχού και αφαιρέστε τον πίσω τροχό από το πλαίσιο ποδηλάτου. Αφαιρέστε το παξιμάδι άξονα στην πλευρά ελεύθερου τροχού του τροχού.

Τοποθετήστε το εργαλείο αφαίρεσης ελεύθερου τροχού στις υποδοχές του ελεύθερου τροχού. Τοποθετήστε το πέλμα του πίσω τροχού στο έδαφος και κρατήστε τον τροχό σταθερό με το ένα χέρι. Τοποθετήστε το ρυθμιζόμενο κλειδί στα διαμερίσματα του εργαλείου αφαίρεσης ελεύθερου τροχού. Περιστρέψτε το εργαλείο αφαίρεσης ελεύθερου τροχού αριστερόστροφα.

Αφαιρέστε το εργαλείο αφαίρεσης κλειδιού και ελεύθερου τροχού όταν χαλαρώνει ο ελεύθερος τροχός. Περιστρέψτε τον ελεύθερο τροχό, με το χέρι, αριστερόστροφα για να αφαιρέσετε την ελεύθερη τροχαλία από την πλήμνη τροχού.

Βιδώστε το καινούργιο ελεύθερο τροχό πάνω στην πλήμνη του τροχού μέχρι να στεγνώσει τα δάχτυλά σας. Αποφύγετε την εγκάρσια σπείρα του ελεύθερου τροχού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο διανομέα και στην ελεύθερη τροχαλία.

Αντικαταστήστε την αλυσίδα μετάδοσης κίνησης στον αλυσοτροχό του ελεύθερου τροχού και τοποθετήστε ξανά τον τροχό στο πλαίσιο του ποδηλάτου. Στρέψτε τον τροχό στο πλαίσιο και αντικαταστήστε και σφίξτε τα παξιμάδια άξονα. Αντικαταστήστε το καλώδιο του φρένου ή ανεβάστε το ελαστικό στην σωστή πίεση.

Βγείτε με το ποδήλατο για να σφίξετε το ελεύθερο τροχό.