Πώς να ανακουφίσει σοβαρό πόνο στο αυτί

Ο πόνος στο αυτί μπορεί να είναι ενοχλητικός και ενοχλητικός, ειδικά τη νύχτα ή όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Πολλές ιατρικές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν αυτιά. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι ο αυχενικός πόνος, αλλά το αυτί του κολυμβητή, οι λοιμώξεις του κόλπου, ο πονόλαιμος και ο κηρός του αυτιού που επηρεάζεται, μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο στο αυτί, σύμφωνα με το MedlinePlus. Ακόμη και οι αλλαγές στο υψόμετρο που συναντάτε όταν πετάτε ή οδηγείτε μέσα στα βουνά μπορεί να οδηγήσει σε αυτί. Ευτυχώς, φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και μερικές απλές θεραπείες στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου.

Πάρτε ένα over-the-counter ανακούφιση του πόνου, όπως η ιβουπροφαίνη ή ακεταμινοφαίνη για να ανακουφίσει το αυτί, συμβουλεύει η MayoClinic.com. Αυτά τα φάρμακα θα μειώσουν επίσης τον πυρετό εάν εσείς ή το παιδί σας πάσχετε από λοίμωξη του αυτιού που συνοδεύεται από πυρετό.

Τοποθετήστε τις ριπές στο αυτί χωρίς το αυτί, συμβουλεύει η MedlinePlus. Αν δεν έχετε σταγόνες για τα αυτιά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε μερικές σταγόνες ελαιολάδου στο προσβεβλημένο αυτί.

Κάντε μια ζεστή συμπίεση απορροφώντας ένα πρέζα με ζεστό νερό. Τοποθετήστε τη συμπίεση πάνω και πάνω από το άνοιγμα του αυτιού για να προσπαθήσετε να ανακουφίσετε τον πόνο στο αυτί, σύμφωνα με το MayoClinic.com.

Προωθήστε τον εαυτό σας ή το παιδί σας επάνω στα μαξιλάρια ενώ κοιμάστε, συμβουλεύει η MedlinePlus. Ο πόνος του αυτιού μπορεί να ενταθεί κατά τον καθορισμό, αλλά ο ύπνος όρθιος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση κάποιου από τον πόνο.

Τσίχλα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον αυχενικό πόνο που προκαλείται από τις αλλαγές του υψομέτρου, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο και για άλλους τύπους πόνου στο αυτί. Ωστόσο, μην δώστε τσίχλες σε μικρά παιδιά.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν ο πόνος στο αυτί παραμένει για μια ημέρα ή δύο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να έχετε μια λοίμωξη που θα απαιτήσει αντιβιοτικά για να ξεκαθαρίσετε ή μια άλλη πάθηση μπορεί να προκαλεί τον πόνο, σύμφωνα με το MedlinePlus.