Πώς να ανακουφίσει την πίεση στα αυτιά από την παροχέτευση των κόλπων

Η πίεση του ωτός και ο πόνος είναι συνηθισμένο σύμπτωμα της συμφόρησης του κόλπου και της αποστράγγισης λόγω αλλεργιών ή παραρρινοκολπίτιδας. Προκειμένου να μειωθεί η πίεση στα αυτιά, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί η υποκείμενη κατάσταση του κόλπου με ανάπαυση, ενυδάτωση, αποσυμφορητικά και εξωχρηματιστηριακά αναλγητικά. Οι σταγόνες λαδιού ή αυτιού, οι παγωμένες συσκευασίες και οι ανυψωμένες θέσεις ανάπαυσης μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση της πίεσης στα αυτιά.

Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα, όπως ένα κρύο πακέτο ή ένα κρύο, στραγγισμένο πανί πλύσης, στην περιοχή του αυτιού που επηρεάζεται για 20 λεπτά για να μειωθεί ο πόνος.

Πίνετε ενυδατικά υγρά, όπως νερό, χυμό ή τσάι βοτάνων, για να βοηθήσετε να αραιωθεί η βλέννα και να προωθηθεί η παροχέτευση των κόλπων.

Πάρτε άφθονο ξεκούραση και ρυθμίστε τα μαξιλάρια για να δημιουργήσετε μια ανυψωμένη στάση ύπνου για να ενθαρρύνετε την αποστράγγιση και να μειώσετε την επιπλέον πίεση αυτιών και κόλπων.

Πάρτε ένα over-the-counter ρινικό αποσυμφορητικό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Πάρτε ένα over-the-counter ανακούφιση από τον πόνο, όπως ιβουπροφαίνη ή ασπιρίνη για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Εφαρμόστε σταγόνες ελαιόλαδου ή σταγόνες ώτων στο προσβεβλημένο αυτί για απαλή ανακούφιση από τον πόνο.

Φυσικά διορθωτικά μέτρα

Θεραπείες