Πώς να αντικαταστήσετε τα γεύματα με σούπες και smoothies

Κοπή θερμίδων από τη διατροφή σας για να χάσετε βάρος δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά με αντικαταστάσεις γεύματος είναι ένας βολικός τρόπος για να ξεκινήσετε. Υγιείς, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά σούπες και σούπες μπορούν να σας γεμίσουν μέχρι το επόμενο γεύμα σας με λιγότερες θερμίδες από όσες συνήθως τρώτε, βοηθώντας σας να επιτύχετε σταδιακή απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Κάντε ένα σχέδιο

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, οι βιώσιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι σημαντικές. Αντικατάσταση όλων των κανονικών σας γευμάτων με smoothies μπορεί να σας βοηθήσει να ρίξετε λίγα λίρες σε μια εβδομάδα, αλλά δεν είναι πιθανό να ικανοποιήσει τις διατροφικές ανάγκες σας ή να σας βοηθήσει να κρατήσει το βάρος μακριά με την πάροδο του χρόνου. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε διαιτητικές αλλαγές, συναντήστε με τον γιατρό σας ή έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο και κάντε ένα σχέδιο για τη χρήση των αντικαταστάσεων γεύματος σας, όπως η αντικατάσταση ενός γεύματος κάθε μέρα και εναλλαγή μεταξύ χρήσης ενός μπολ σούπας ή ενός λειοτριβείου ως αντικαταστάτη σας. Η συνέπεια θα σας βοηθήσει να ορίσετε τους στόχους σας, να κόψετε περισσότερες θερμίδες και να δείτε ταχύτερη πρόοδο.

Πηγαίνετε για υγιεινές επιλογές

Συμπληρώνοντας ένα λουλούδι μεγέθους οικονομίας από ένα καφενείο ή ένα τεράστιο μπολ με μαϊντανό σε ένα εστιατόριο μπορεί να σας πατάξει μέχρι το επόμενο γεύμα σας, αλλά αυτό δεν θα σας εξοικονομήσει απαραίτητα θερμίδες ή θα κάνει την υγεία σας ευνοϊκά. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα σας κάνει να κερδίσετε βάρος. Για να χάσετε βάρος με τις αντικαταστάσεις γευμάτων σας χωρίς να χάσετε τις απαραίτητες βιταμίνες ή μέταλλα, επιλέξτε σούπες και λείες που έχουν χαμηλές θερμίδες, αλλά υψηλές ποσότητες θρεπτικών ουσιών. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνετε για αντικαταστάσεις γευμάτων που είναι γεμάτα με συστατικά ολικής τροφής όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως και αποφεύγοντας αυτά τα υψηλά σε λίπος και ζάχαρη.

Χαμηλότερες θερμίδες

Η χρήση μιας υγιεινής σούπας ή ενός λειοτριβείου ως αντικατάστασης γεύματος θα σας βοηθήσει να μειώσετε σταδιακά το βάρος μειώνοντας το καθαρό σύνολο θερμίδων που λαμβάνετε καθημερινά. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Jefferson, που είναι εγγεγραμμένο στον διαιτολόγο Emily Rubin, συνιστά την εξεύρεση αντικαταστάσεων γεύματος που δεν περιέχουν περισσότερες από 200 θερμίδες. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, 1 1/2 φλιτζάνια κονσερβοποιημένη σούπα minestrone προσφέρει περίπου 195 θερμίδες και το ίδιο ποσό κονσέρβας μαύρης σούπας φασολιών έχει περίπου 170 θερμίδες. Μια 16-ουγγιά σερβίρισμα μιας εμπορικής εμφιαλωμένης μπανάνας smoothie φράουλα έχει περίπου 180 θερμίδες.

Επιστημονικά αποτελέσματα

Τόσο οι υγρές αντικαταστάσεις γευμάτων όσο και οι σούπες σχετίζονται με την απώλεια βάρους σε επιστημονικές μελέτες. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2010 στο περιοδικό Nutrition, τα άτομα που χρησιμοποίησαν καθημερινά αντικαταστάσεις γεύματος σε δοκιμαστική περίοδο 40 εβδομάδων έχασαν σημαντικά μεγαλύτερο βάρος και σωματικό λίπος από ό, τι τα άτομα που μείωσαν τις θερμίδες αλλά έμειναν σε κανονικά γεύματα με βάση τα τρόφιμα. Σε άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε το 2013 στο περιοδικό PLoS One, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ του δείκτη μάζας σώματος και της κατανάλωσης σούπας.