Πώς να αντικαταστήσετε τα τελικά καλύμματα σε ένα μαλακό σπαθί

Τα τελικά καλύμματα σε ένα μαλακό ρόπαλο είναι στάνταρ και στα περισσότερα πρωταθλήματα πρέπει να παρευρίσκονται στο ρόπαλο σας προτού σας επιτραπεί να παίξετε. Εισαγόμενα στο βαρέλι του ρόπαλου, τα ακραία καλύμματα παρέχουν ομοιόμορφη κατανομή του βάρους και προστατεύουν το εσωτερικό των κοίλων νυχτερίδων. Μερικές φορές, η κανονική φθορά θα απαιτήσει την αφαίρεση και την αντικατάσταση των καπακιών. Πριν κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι οι κανόνες του πρωταθλήματος σας επιτρέπουν την αυτο-επισκευή.

Τοποθετήστε ένα κατσαβίδι επίπεδης κεφαλής μέσα στα μικρά κενά μεταξύ του παπαγάλου και του ακραίου καλύμματος. Πατήστε ελαφρά με ένα σφυρί για να βεβαιωθείτε ότι το κατσαβίδι είναι αρκετά βαθιά. Μόλις τοποθετηθεί, μετακινήστε το κατσαβίδι γύρω από την περιφέρεια του ακραίου καλύμματος για να χαλαρώσετε την κόλλα. Τραβήξτε το καπάκι προς τα πάνω με το κατσαβίδι μόλις χαλαρωθεί τελείως η κόλλα.

Αφαιρέστε το καπάκι του άκρου αφού έχει σφηνωθεί μέχρι το σημείο που μπορείτε να το πιάσετε σταθερά με τα γυμνά χέρια σας. Όταν αγκαλιάζετε, βεβαιωθείτε ότι σκοντάφτονταν σε όλες τις άκρες για να δουλέψετε το καπάκι του άκρου χωρίς το διάτρητο περίγραμμα της νυχτερίδας.

Καθαρίστε το βαρέλι του νυχτερίδα σας και εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα εποξειδικής κόλλας ουρεθάνης μέσα στη νυχτερίδα χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα ή βαμβακερό στυλεό. Μην βάζετε κολλητική ουσία στο καπάκι. Αυτό θα κρατήσει το καινούργιο καπάκι του άκρου στη θέση του, εμποδίζοντας το να χαλαρώσει ή να ανασηκωθεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τοποθετήστε το καινούργιο πώμα στην τρύπα, στερεώνοντάς το στις πλευρικές λαβές του βαρελιού. Μπορεί να χρειαστεί να τραβήξετε ελαφρά το καπάκι του άκρου με το σφυρί σας, η τοποθέτηση είναι άνετη.

Σκουπίστε την περίσσεια κόλλας από το εξωτερικό του ακραίου καλύμματος και του βαρελιού με ένα υγρό, καθαρό πανί. Δεν θέλετε να το σκουπίσετε με ένα χρησιμοποιημένο κουρέλι, επειδή αυτό μπορεί να μεταφέρει ακαθαρσίες και βακτήρια στο ρόπαλο σας.

Ρυθμίστε τη νυχτερίδα σας όρθια και αφήστε την να παραμείνει ανενόχλητη για 24 έως 48 ώρες. Αυτό επιτρέπει αρκετό χρόνο για να στεγνώσει καλά η κόλλα σας. Μην τοποθετείτε το νυχτερίδα σας σε μια υγρή περιοχή ή η κόλλα δεν θα ρυθμιστεί σωστά. Μπορείτε να στερεώσετε έναν ιμάντα καστάνιας γύρω από το νυχτερίδα από πάνω προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι το πώμα παραμένει στη θέση του κατά την ξήρανση.