Πώς να αντιστρέψετε την οστική απώλεια στα δόντια

Η απώλεια οστού στο οστό της γνάθου μπορεί να προκαλέσει τη χαλάρωση των δοντιών ή ακόμη και την πτώση. Η απώλεια οστού γύρω από τα δόντια προκαλείται συνήθως από περιοδοντική νόσο. Μία από τις δυσκολίες στη θεραπεία της οστικής απώλειας γύρω από τα δόντια είναι ότι η απώλεια οστικής μάζας δεν μπορεί να αντιστραφεί, αν και μπορεί να μεταμοσχευθούν νέα οστά. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι επιβράδυνσης και διακοπής της οστικής απώλειας και αποτροπή της πτώσης των οδόντων.

Πρακτική καλή οδοντιατρική υγιεινή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, νήμα καθημερινά και να πάρετε τακτικά οδοντιατρικούς ελέγχους (κάθε έξι μήνες).

Φάτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά και βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιλαμβάνει άφθονο ασβέστιο και βιταμίνη D. Το ασβέστιο είναι σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας των οστών και η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την σωστή απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή.

Εάν καπνίζετε, κλείστε.

Ελέγξτε το σάκχαρό σας Εάν έχετε αυξημένο σάκχαρο αίματος που προκαλείται από κακώς ελεγχόμενο διαβήτη, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης περιοδοντικής νόσου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή των ούλων και απώλεια οστικής μάζας.

Σκεφτείτε να πάρετε ένα οστικό μόσχευμα. Ένα οστικό μόσχευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σοβαρή οστική απώλεια και είναι μια δαπανηρή και επώδυνη διαδικασία, οπότε πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.