Πώς να απαλλαγείτε από τα σπυράκια πάνω από το χείλος

Τα μαύρα μάτια μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο πρόσωπό σας και μπορείτε να τα πάρετε πάνω από τα χείλη σας όπου το δέρμα είναι συνεχώς τρίβεται ή σκουπίζεται. Εάν οι μαύρες κεφαλές δεν αφαιρεθούν από το δέρμα πάνω από το χείλος, η περιοχή μπορεί να φαίνεται σκοτεινή και σκονισμένη. Για να αφαιρέσετε τα σπυράκια, καθαρίστε το δέρμα σας σωστά, απολέπιση με ένα απαλό τρίψιμο και επεξεργαστείτε την περιοχή με ένα αντιβακτηριακό έλαιο προσώπου. Μετά από αυτή τη θεραπευτική αγωγή για μερικές εβδομάδες θα βοηθήσετε το δέρμα πάνω από το στόμα σας να καταστεί σαφές και απαλλαγμένο από μαύρισμα.

Πλύνετε το δέρμα πάνω από το χείλι σας με ένα φυσικό σαπούνι απαλλαγμένο από ερεθιστικά για το δέρμα συστατικά που συνήθως βρίσκονται σε κανονικά σαπούνια. Βρέξτε το δέρμα πάνω από το χείλι σας με νερό και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα δάχτυλά σας. Εφαρμόστε το αφρό στο δέρμα, το απλώνετε πάνω από την περιοχή με τα σπυράκια. Αποφύγετε το τρίψιμο ή το τρίψιμο του δέρματος, το οποίο μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Καθαρίστε το δέρμα πάνω από το χείλος σας δύο φορές την ημέρα.

Απολέπιση του δέρματος επάνω από το χείλι σας με ένα απαλό τρίβει του προσώπου, όπως η μαγειρική σόδα. Βρέξτε το δέρμα πάνω από το χείλι σας. Ρίξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος στην παλάμη σας και ανακατέψτε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού νερό για να το μετατρέψετε σε πάστα. Διαδώστε την πάστα στο δέρμα σας, μασάζ απαλά για 1 έως 2 λεπτά. Μην τρίβετε ή τρίβετε το δέρμα με τη σόδα ψησίματος, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Ξεπλύνετε το δέρμα χρησιμοποιώντας ζεστό νερό. Χρησιμοποιώντας ένα απολεπιστικό απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το πόδι που είναι πάνω από το χείλος. Χρησιμοποιήστε μια απολέπιση μαγειρικής σόδα μία φορά την ημέρα.

Εφαρμόστε ένα αντιβακτηριακό λάδι, όπως λάδι δέντρων τσαγιού, στο δέρμα πάνω από το χείλι σας. Βυθίστε ένα βαμβάκι στο λάδι δέντρου τσαγιού, στη συνέχεια βυθίστε το αμέσως και γρήγορα μέσα και έξω από το νερό. Αυτό διαλύει το λάδι δέντρου τσαγιού έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα σας χωρίς να προκαλέσει ερυθρότητα ή ερεθισμό. Το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι ένα αντιβακτηριακό έλαιο που θα βοηθήσει στην πρόληψη των σπυράκια και θα σκοτώσει βακτήρια που προκαλούν ακμή μέσα στους πόρους. Βάλτε το αραιωμένο λάδι πάνω στο δέρμα πάνω από το χείλι σας έως και τρεις φορές την ημέρα.