Πώς να απαλλαγείτε από τα στοματικά έλκη

Οι τραυματισμοί ή τα στοματικά έλκη είναι επώδυνες αλλοιώσεις στο στόμα. Είναι κίτρινα ή λευκά, που περιβάλλονται από κοκκινωπή περιοχή. Αιτίες κακώσεων πληγή περιλαμβάνουν οδοντιατρική εργασία, προβλήματα με το ανοσοποιητικό σύστημα, και δάγκωμα του εσωτερικού του μάγουλο ή της γλώσσας σας. Μπορούν επίσης να προκληθούν από άγχος, έλλειψη βιταμίνης Β-12, ορμονικές αλλαγές ή τροφικές αλλεργίες. Οι τραυματισμοί συνήθως απομακρύνονται σε περίπου μία εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, μπορεί να είναι επώδυνη, καθιστώντας δύσκολο να μιλάτε, να πίνετε ή να τρώτε. Εάν έχετε έλκος στο στόμα, θέλετε να πάει μακριά όσο το δυνατόν συντομότερα.

Εξαλείψτε τα έλκη στο στόμα σας απαλά τρίβοντας ένα κομμάτι σκόρδου στο στόμα σας έλκος καθημερινά. Η αλικίνη είναι το ενεργό συστατικό του σκόρδου, το οποίο δρα ως αντισηπτικό και περιέχει αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το σκόρδο καταπραΰνει επίσης την ταλαιπωρία των ελκών στο στόμα ενώ επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Τρίψτε ένα μισό κομμάτι σκελίδες σκόρδου στο καζάνι σας για περίπου ένα λεπτό. Ξεπλύνετε το στόμα με νερό μετά από μία ώρα.

Εφαρμόστε υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) στα έλκη στο στόμα σας κάθε μέρα. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δρα ως αντισηπτικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των βακτηρίων και της φλεγμονής. Χρησιμοποιώντας ένα αποστειρωμένο βαμβακερό μάκτρο, πλημμυρίστε την άκρη με H2O2 και τρίψτε πάνω στο έλκος στο στόμα σας για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας. Του H2O2 σε 2 κουταλιές της σούπας. Καθαρού νερού. Γυρίστε το διάλυμα στο στόμα σας για ένα λεπτό και φτύνετε. Μην καταπίνετε το διάλυμα. Περιμένετε 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό.

Εφαρμόστε το κουρκούμη πάστα στο στόμα του έλκους σας καθημερινά. Το κουρκούμη δρα ως φυσικό αντισηπτικό και ψυκτικό μέσο. Αναμίξτε 3 κουταλιές της σούπας. Κουρκούμης σκόνης με 1 κουταλιά της σούπας. Νερού μέχρις ότου το μίγμα μετατραπεί σε πάστα. Εφαρμόστε την πάστα με αποστειρωμένο βαμβάκι και καλύψτε ολόκληρο το στόμα. Αφήστε το στόμα σας για 1 έως 2 λεπτά και ξεπλύνετε καλά μετά.

Εξαλείψτε τις πληγές του καρκίνου σας πλένοντας το στόμα σας με αλάτι και νερό. Το άλας δρα ως φυσικό αντισηπτικό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιτάχυνση του χρόνου επούλωσης, μειώνοντας τον πόνο που σχετίζεται με τις πληγές. Προσθέστε 12 ή περισσότερες κουταλιές. Του ιωδιούχου άλατος σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφαιρέστε το διάλυμα άλατος στο στόμα σας για ένα λεπτό. Ξεπλύνετε το διάλυμα άλατος και ξεπλύνετε καλά.

Εφαρμόστε πετρέλαιο δυόσμου στις πληγείσες περιοχές δύο φορές την ημέρα. Το έλαιο από μέντα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε από τον ερεθισμό και τον πόνο που σχετίζεται με τα έλκη στο στόμα. Βοηθά επίσης να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης. Χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο βαμβάκι, τρίψτε το έλκος στο στόμα με το λάδι και αφήστε το στο στόμα σας για περίπου 15 λεπτά. Βγάλτε το λάδι με μέντα και ξεπλύνετε καλά.