Πώς να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα στα πόδια γρήγορα

Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από το πτυχωτό δέρμα, το οποίο μπορεί να δώσει την εμφάνιση του “cottage cheese” στις περιοχές που επηρεάζει. Η κυτταρίτιδα είναι κοινή στα πόδια, ειδικά κοντά στο άκρο. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι θύλακες λίπους ωθούν τους ινώδεις ιστούς σε αυτές τις περιοχές, προκαλώντας το δέρμα να φαίνεται ανομοιογενές. Η γήρανση είναι μια κύρια αιτία της κυτταρίτιδας, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να πάρετε για να μειώσετε τη σοβαρότητα και την εμφάνισή της στα πόδια σας.

Εφαρμόστε μια δίαιτα για να εξισορροπήσετε τις θερμίδες και το βάρος σας. Το υπερβολικό σωματικό λίπος αναγκάζει τα λιπώδη κύτταρα του οργανισμού να γίνουν μεγαλύτερα, σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από τον Lester Salans στο Journal of Clinical Investigation. Αυτό αναγκάζει τους θύλακες λίπους να προεξέχουν περαιτέρω μέσω του ιστού. Η απώλεια αυτού του λίπους θα μειώσει αυτή την προεξοχή, αν και δεν θα την εξαλείψει τελείως.

Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα κατάρτισης βάρους σχεδιασμένο για να τόνιζε και να σταθεροποιεί τους μύες στα πόδια σας. Οι κηλίδες και οι κόλποι είναι ασκήσεις που στοχεύουν τους μύες των ποδιών. Αλλάζοντας το μέγεθος και το σχήμα των μυών σας μπορεί να εμποδίσετε το λίπος να κολλήσει στην επιφάνεια του μεγέθους σας. Αυτή η άσκηση θα κάψει επιπλέον θερμίδες, βοηθώντας με την περαιτέρω απώλεια βάρους.

Χρησιμοποιήστε θεραπεία με λέιζερ και ραδιοσυχνότητα για τα πόδια. Η ιδέα είναι να προκληθούν αλλαγές στις ίνες κολλαγόνου στα πόδια για να δημιουργηθεί μια ομαλή επιφάνεια του δέρματος, σύμφωνα με τον Bruce Shack σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου Vanderbilt Medical Center που εξετάζει τις επιδράσεις των τεχνικών εξομάλυνσης της κυτταρίτιδας.

Εξετάστε εναλλακτικές μεθόδους για να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σας. Εντυπωσιακά μασάζ, μεσοθεραπεία και κρέμες κυτταρίτιδας έχουν όλες προσφερθεί ως βοήθεια για τη μείωση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, αυτές οι συγκεκριμένες θεραπείες δεν έχουν ερευνηθεί καλά. Το έντονο μασάζ υποτίθεται ότι διεγείρει τη ροή του αίματος και απομακρύνει το υπερβολικό υγρό από τα πόδια. Η μεσοθεραπεία φαίνεται να χρησιμοποιεί ορμόνες για να βελτιώσει την ένταση του ιστού για να εξομαλύνει το δέρμα. Οι κρέμες μπορούν να αναπληρώσουν τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος των ποδιών και να αναζωογονήσουν το βλέμμα και το σχήμα τους.