Πώς να απαλλαγείτε από τις ατέλειες χρησιμοποιώντας gimp

Οι κηλίδες μπορούν να κάνουν μια τέλεια ψηφιακή φωτογραφία λίγο λιγότερο ελκυστική, ειδικά για τον άνθρωπο που έχει την ατυχή τιμή να φοράει τις ατέλειες. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας το GIMP, ένα δωρεάν γραφικό πρόγραμμα σχεδιασμού παρόμοιο με το Adobe Photoshop, μπορείτε να διαγράψετε γρήγορα και εύκολα αυτές τις ανόητες ατέλειες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ολοκληρώσετε αυτό το έργο στο GIMP, αλλά οι πιο αποτελεσματικοί και ευκολότεροι τρόποι για να καθαρίσετε την ακμή, τα ζιτρίσματα, τα σπυράκια και άλλα ανεπιθύμητα ελαττώματα του προσώπου στις ψηφιακές φωτογραφίες σας είναι χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο GIMP που ονομάζεται “βούρτσα επούλωσης”.

Εκκινήστε το GIMP στον υπολογιστή σας. Αφού φορτωθεί, κάντε κλικ στην επιλογή “Αρχείο” και, στη συνέχεια, στο “Άνοιγμα” για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ψηφιακή φωτογραφία με τις κηλίδες.

Μεγέθυνση στην περιοχή που έχει τις κηλίδες. Δεν χρειάζεται να μεγεθύνετε περισσότερο από 125 τοις εκατό. Μπορείτε να βρείτε το “εργαλείο ζουμ” στην εργαλειοθήκη σας στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας, το εικονίδιο μοιάζει με μεγεθυντικό φακό.

Κάντε κλικ στο “εργαλείο επούλωσης” στην εργαλειοθήκη σας, που μοιάζει με δύο επίδεσμοι που σχηματίζουν ένα Χ.

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο “Ctrl” στο πληκτρολόγιό σας και κάντε κλικ στον κέρσορα σας κοντά στην πλημμυρισμένη περιοχή του δέρματος, αλλά όχι στην πραγματική περιοχή που έχει υποστεί βλάβη. Αυτό θα δείξει μια αδιευκρίνιστη περιοχή του προσώπου και θα το χρησιμοποιήσει για να ξεκαθαρίσει τη δυσάρεστη περιοχή.

Απελευθερώστε το πλήκτρο “Ctrl” και ζωγραφίστε πάνω από την περιοχή που έχει υποστεί ζημιά με το δρομέα. Τα αποτελέσματα πρέπει να φαίνονται απρόσκοπτα και το σφάλμα θα πρέπει να φύγει. Αν τα αποτελέσματα δεν φαίνονται πολύ φυσικά, απλώς αναιρέστε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο “Ctrl” και πατώντας “Z” στο πληκτρολόγιο. Επαναλάβετε τα βήματα με δείγμα από διαφορετική περιοχή.