Πώς να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους φυσικά

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια εμφανίζονται όταν τα αιμοφόρα αγγεία που περιβάλλουν τα μάτια γίνονται κατακλυσμένα. Τα πονηρά βλέφαρα μπορούν επίσης να προκαλέσουν σκούρους κύκλους κάτω από τα μάτια με χύτευση σκιών στην περιοχή. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, οι αιτίες των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια περιλαμβάνουν αλλεργίες, κληρονομικότητα, ρινική συμφόρηση, λεπτό δέρμα και ορισμένους παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα. Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους φυσικά, μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με άλλες πιθανές επιλογές θεραπείας.

Βρέξτε υφασμάτινο νερό με κρύο νερό. Βάλτε το πρέκι στην περιοχή των ματιών. Αφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά. Για να διατηρήσετε το ύφασμα κρύο, σκουπίστε το και ξαναβγίστε το με κρύο νερό κάθε δύο λεπτά. Το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία για να τα ξεφορτωθεί.

Εξαλείψτε ορισμένες ουσίες από τη διατροφή σας. Η κλινική Mayo λέει ότι η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ ή καφεϊνούχων ποτών μπορεί να είναι αιτίες των μαύρων κύκλων. Ξεφορτωθείτε τους κύκλους φυσικά αποφεύγοντας αυτά τα ποτά.

Αποφύγετε τα κοινά αλλεργιογόνα. Δεδομένου ότι οι αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, να εξαλειφθεί η έκθεση σε αλλεργιογόνα, όπως η σκόνη, η γύρη και η πενιχρή κατοικία, σύμφωνα με το “The Book of Home Remedies II” που βρέθηκε στην ιστοσελίδα της Μητέρας Φύσης. Εάν έχετε τροφική αλλεργία, όπως το σιτάρι ή το γάλα, αποφύγετε την έκθεση σε αυτές τις ουσίες επίσης.

Προστατέψτε τα μάτια από τον ήλιο. Δεδομένου ότι η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει μαύρους κύκλους, να φορέσει γυαλιά ηλίου ή να παραμείνει έξω από τον ήλιο.