Πώς να απαλλαγείτε από το σκοτεινό δέρμα κάτω από τα χέρια και ανάμεσα στους μηρούς

Το σκοτεινό δέρμα κάτω από τα χέρια και στους μηρούς είναι ένα σύμπτωμα μιας πάθησης που ονομάζεται ακανθώδης nigricans. Η βουβωνική χώρα και ο λαιμός είναι άλλες περιοχές που επηρεάζονται συνήθως, με το σκοτεινό δέρμα να τείνει να εμφανίζεται μέσα και γύρω από τις πτυχές και τις πτυχές του δέρματος, εξηγεί η MayoClinic.com. Το σκοτεινό δέρμα είναι γενικά το μοναδικό σύμπτωμα που σχετίζεται με το acanthosis nigricans, αν και σε σπάνιες περιπτώσεις παρουσιάζεται με κάποια κνησμό. Ανεξέλεγκτα, ο αποχρωματισμός αργά θα διαδοθεί κατά τη διάρκεια των μηνών ή των ετών.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας για ιατρική περίθαλψη εάν δεν είστε υπέρβαροι και / ή δεν έχετε διαβήτη ή μια κατάσταση που προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη, συμβουλεύει το American Osteopathic College of Dermatology ή AOCD. Οι περισσότερες περιπτώσεις ακάνθωσης προέρχονται από αυτές τις συνθήκες. Σε άλλες περιπτώσεις, η κακοήθεια πρέπει να αποκλειστεί. Ενώ είναι σπάνιο, το σκοτεινό δέρμα μπορεί να είναι συμπτωματικό του καρκίνου, συνήθως στο στομάχι, σύμφωνα με το AOCD. Μπορεί επίσης να προκύψει από ορμονικές ανισορροπίες που σχετίζονται με διαταραχές όπως τα ενδοκρινικά προβλήματα, δηλώνει η MayoClinic.com.

Ελέγξτε τις αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες από οποιοδήποτε φάρμακο λαμβάνετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σκοτεινό δέρμα είναι γνωστό αποτέλεσμα και η διακοπή της χρήσης είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τον αποχρωματισμό, επισημαίνει η Ντεματτολογική Εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας. Το Acanthosis nigricans συνδέεται συχνότερα με νιασίνη, κορτικοστεροειδή, ινσουλίνη, νικοτινικό οξύ, από του στόματος αντισυλληπτικά και άλλες θεραπείες ορμονών.

Περιορίστε την κατανάλωση αμύλου και ζάχαρης και ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας για τη διαχείριση του διαβήτη ή άλλων συνθηκών που σχετίζονται με την ινσουλίνη. Η υψηλή κατανάλωση αμύλου και ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει αντίσταση στην ινσουλίνη, μια κύρια αιτία της ακανθώδους νιγκρίκης, εξηγεί το AOCD.

Χάστε βάρος, καθώς το υπερβολικό βάρος είναι ο άλλος σημαντικός παράγοντας εκτός από την αντίσταση στην ινσουλίνη που προκαλεί σκουρόχρωμη επιδερμίδα στους μασχάλες, τους μηρούς και αλλού. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με ένα ασφαλές και υγιές πρόγραμμα που περιλαμβάνει καλύτερες διατροφικές πρακτικές και ενσωματώνει περισσότερη σωματική δραστηριότητα στο πρόγραμμά σας. Θυμηθείτε να αρχίζετε πάντοτε με ένα ελαφρύ πρόγραμμα άσκησης και σιγά-σιγά να μαζεύετε μακρύτερες, πιο επίπονες προπονήσεις.

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα συμπληρώματα ή τα φάρμακα που μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του αποχρωματισμού σας, ενώ αντιμετωπίζονται τα υποκείμενα αίτια. Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου και η από του στόματος ισοτρετινοΐνη, μια συνταγή ρετινοειδών που σχετίζεται με βιταμίνη Α, μπορεί να βοηθήσουν, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Μπορούν επίσης να είναι χρήσιμοι και τοπικοί αναπτήρες. Οι κρέμες υδροκινόνης λεύκανουν το δέρμα και διατίθενται μέσω του μετρητή ή σε υψηλότερες συγκεντρώσεις με συνταγή. Άλλα αποτελεσματικά τοπικά συστατικά φωτισμού δέρματος περιλαμβάνουν το κοζικό οξύ, τρετινοΐνη, αζελαϊκό οξύ και γλυκολικό οξύ, σημειώνει το DermaDoctor.com. Οι τοπικές θεραπείες με σαλικυλικό οξύ, ουρία ή γαλακτικό οξύ μπορούν επίσης να βοηθήσουν, λέει το AOCD.

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο σχετικά με τις καλλυντικές διαδικασίες που θεραπεύουν τον αποχρωματισμό του δέρματος. Η διαδικασία της εκβλάστωσης, μια διαδικασία που χρησιμοποιεί μια περιστρεφόμενη λεπίδα ή βούρτσα για την απομάκρυνση του αποχρωματισμένου δέρματος, ή η επανάκρυση του δέρματος με λέιζερ είναι δυνατότητες.