Πώς να απαλλαγείτε από υπερβολικό οξύ στο σώμα σας φυσικά

Τρώγοντας πάρα πολλά από ορισμένα τρόφιμα και λίγα από άλλα μπορεί να δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον στο σώμα σας. Τα μεταποιημένα σνακ, τα γλυκά, το κρέας, τα κοτόπουλα, τα ψάρια και τα θαλασσινά και ορισμένα είδη καρπών με κέλυφος είναι παραδείγματα τροφίμων που έχουν όξινο αποτέλεσμα στο σώμα σας μόλις το φάτε. Τα φρούτα και τα λαχανικά, από την άλλη πλευρά, έχουν αποτέλεσμα αλκαλοποίησης. Η κατανάλωση περισσότερων από αυτές τις τροφές και λιγότερες όξινες τροφές μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε φυσικά από το σώμα σας από υπερβολικό οξύ.

Περισσότερα για την οξεοαλκαλική ισορροπία

Η ισορροπία pH του οργανισμού σας – η ισορροπία μεταξύ οξέος και βάσης, ή αλκαλική – έχει ένα ρόλο στη διατήρηση της υγείας σας. Για σωστή λειτουργία, το pH του σώματός σας θα πρέπει να είναι ελαφρώς αλκαλικό, αλλά η κατανάλωση πάρα πολλών τροφίμων που σχηματίζουν όξινα μπορεί να αποβάλει αυτή την ισορροπία. Η κατανάλωση περισσότερων αλκαλικών τροφίμων μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία των οστών, την άπαχο μυϊκή μάζα, την καρδιαγγειακή υγεία και τη μνήμη και τη γνώση, σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 στο περιοδικό «Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία».

Τρόφιμα προς αποφυγή

Ορισμένα τρόφιμα που σχηματίζουν οξύ είναι κατηγορηματικά άσχημα για την υγεία σας και θα πρέπει να αποφεύγονται ή να καταναλώνονται σπάνια. Αυτές περιλαμβάνουν μεταποιημένα σνακ, κολά και άλλες καφεΐνες σόδες, εκλεπτυσμένες τροφές σιτηρών όπως το λευκό ρύζι, τα ζυμαρικά και τα ψητά, τα ραφιναρισμένα σάκχαρα και το λαρδί. Τα αλκοολούχα ποτά σχηματίζουν όξινα, έτσι ώστε να περιορίσουν την οξύτητα, να κόψουν αλκοόλ ή να πίνουν με μέτρο – ένα ποτό ανά ημέρα για γυναίκες και δύο για άνδρες.

Τρόφιμα για φαγητό Μέτρια

Ορισμένα τρόφιμα που θεωρούνται όξινα δεν πρέπει να κοπούν πλήρως από τη διατροφή σας επειδή προσφέρουν ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά για τη διατήρηση της υγείας σας. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την ανασκόπηση του Οκτωβρίου 2011 στο περιοδικό «Journal of Environmental and Public Health», παρόλο που υπερβολικό οξύ στο σώμα μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά, επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών από τρόφιμα που σχηματίζουν οξέα όπως κρέας, ψάρι, πουλερικά και φασόλια είναι Σημαντικό για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Άλλες τροφές που σχηματίζουν όξινα τρόφιμα είναι ελαιόλαδο, λινάρι, αβοκάντο και ελαιόλαδο, κόκκοι όπως κριθάρι, σιτάρι, βρώμη, σίκαλη και σίκαλη, τυρί, γάλα, απλό γιαούρτι και άλλα μη ζαχαρούχα γαλακτοκομικά προϊόντα · αυγά · ξηροί καρποί συμπεριλαμβανομένων των φιστικιών , Φιστίκια και καρύδια, φύτρο σιταριού και πατάτες.

Τρόφιμα προς Συμπερίληψη

Όπως εξηγεί η επισκόπηση του Οκτωβρίου 2011 στο περιοδικό Journal of Environmental and Public Health, το κλειδί για τον έλεγχο του οξέος στο σώμα δεν είναι απαραίτητα η αποκοπή υγιεινών τροφών όπως τα πουλερικά και τα ψάρια αλλά η εξισορρόπησή τους με άφθονα φρούτα και λαχανικά, Τρόφιμα που μπορείτε να φάτε. Εκτός από τα βακκίνια, όλα τα φρούτα είναι αλκαλικά. Επιλέξτε από βατόμουρα, φράουλες, αχλάδια, μήλα, όλα τα είδη πεπονιών, σταφίδες, ημερομηνίες και σύκα. Ακόμη και τα εσπεριδοειδή, αν και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ, έχουν αποτέλεσμα αλκαλοποίησης στο σώμα. Όλα τα λαχανικά είναι αλκαλικά. Επιλέξτε από τα μαρούλια, το μπρόκολο, το κεράσι, την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, το αγγούρι, τις πιπεριές, τα σπαράγγια, τα μανιτάρια και το κουνουπίδι.