Πώς να απαλλαγείτε από bunions χωρίς χειρουργική επέμβαση

Τα κουνουπίδια είναι μια κοινή και προοδευτική παραμόρφωση που προκαλείται από μια δομική ανωμαλία στο πόδι. Με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζονται ως ένα όλο και μεγαλύτερο χτύπημα στην πλευρά του ποδιού ή στη βάση του μεγάλου δάχτυλου. Τα πρώιμα κρεμμύδια δεν προκαλούν συμπτώματα, σύμφωνα με το αμερικανικό κολλέγιο των χειρούργων ποδιών και αστραγάλων, αλλά καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, συνήθως αναπτύσσονται πόνοι, φλεγμονή, κάψιμο και μούδιασμα. Η θεραπεία είναι με τροποποιήσεις του τρόπου ζωής και φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Η χειρουργική επέμβαση συνιστάται μόνο όταν ένα μπούτι προκαλεί σημαντικό πόνο ή παρεμποδίζει την καθημερινή λειτουργία.

Αλλάξτε τα παπούτσια σας. Η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών συνιστά παπούτσια με φαρδιά δάκτυλα, φαρδιά επιφάνειες και μαλακά πέλματα. Ποτέ μην φοράτε υποδήματα που είναι πολύ μικρά και ελέγξτε το μέγεθος των παπουτσιών σας κάθε λίγα χρόνια για να βεβαιωθείτε ότι δεν απαιτείται προσαρμογή μεγέθους. Αποφύγετε να φοράτε ψηλά τακούνια και παπούτσια με αιχμηρά δάκτυλα, καθώς και τα δύο μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τα κρεμμύδια.

Τοποθετήστε τα μαξιλάρια πάνω από το μπούστο σας για να ελαττώσετε τον πόνο και να μειώσετε την πίεση στην πληγείσα άρθρωση. Τα μαξιλάρια Bunion διατίθενται στα περισσότερα φαρμακεία και καταστήματα λιανικής.

Ξεκουράστε συχνά τα πόδια σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά αν περνάτε πολύ χρόνο. Η στάση ασκεί πίεση στο κουτάλι σας, αυξάνοντας τον πόνο και τη φλεγμονή. Όποτε είναι δυνατόν, καθίστε για 10 ή 15 λεπτά και παραλάβετε τα παπούτσια σας.

Πάρτε μη εξαντλητικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ναπροξένη ή το ιβουπροφαίνη, όπως απαιτείται. Αυτά τα φάρμακα θα μειώσουν τη φλεγμονή και θα ελαχιστοποιήσουν τον πόνο. Τα φάρμακα συνταγών είναι διαθέσιμα εάν τα φάρμακα χωρίς φάρμακα δεν είναι αρκετά ισχυρά για να ελέγχουν τον πόνο σας.

Εφαρμόστε μια παγοθήκη στο κουτάλι σας αρκετές φορές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το κνησμό του ποδιού σας θα μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Εκτελέστε ενέσεις κορτικοστεροειδών εάν η φλέβα σας είναι φλεγμονή. Η θύρα είναι ένας γεμάτος με ρευστό σάκος που περιβάλλει και προστατεύει την άρθρωση σας. Το αμερικανικό κολλέγιο των χειρούργων ποδιών και αστραγάλων δηλώνει ότι οι ενέσεις με κορτικοστεροειδή δεν είναι πάντοτε απαραίτητες ή συνιστώνται για τα βακκίνια.