Πώς να απαλλαγούμε από κυστική ουλές ακμής

Κυστική ακμή είναι μια από τις πιο σοβαρές μορφές ακμής που μπορείτε να αναπτύξετε. Μπορεί να τρέξει βαθιά στο δέρμα σας και να γίνει φλεγμονώδης και οδυνηρή. Κυστική ακμή είναι επίσης πολύ πιθανό να αφήσει τα σημάδια στο δέρμα σας αφού εξαφανιστεί. Μεγάλες δεξαμενές κυστικής ακμής μπορεί να οδηγήσουν σε βαθιά και ενοχλητικά σημάδια σημάδια. Ευτυχώς, υπάρχουν μέθοδοι αντιμετώπισης αυτών των ουλών και εξάλειψή τους, αν και η σοβαρή φύση της κυστικής ακμής μπορεί να κάνει αυτές τις ουλές πιο σκληρές για να εξαλειφθούν. Πριν από τη θεραπεία, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν γιατρό.

Επισκεφθείτε ένα σπα ομορφιάς ή δερματολόγο και παραγγείλετε μια χημική φλούδα θεραπεία για την εξάλειψη των ουλών. Οι χημικές φλούδες χρησιμοποιούν ένα όξινο διάλυμα – το γλυκολικό οξύ χρησιμοποιείται συνήθως – για να καψει το ανώτερο στρώμα του δέρματος όπου υπάρχει το σχηματισμό ουλών. Το έγκαυμα διεγείρει νέα ανάπτυξη του δέρματος, η οποία αντικαθιστά τον παλιό, σημαδεμένο δερματικό ιστό και εξασθενεί ή εξαλείφει την ουλή. Πόσο εξαφανίζεται η ουλή εξαρτάται από το βάθος της – οι επιφανειακές ουλές είναι πιθανό να αφαιρεθούν εντελώς, ενώ οι βαθιές ουλές μπορεί να χρειαστούν άλλες θεραπείες για να εξαλειφθούν πλήρως. Εκτός από μια επαγγελματική θεραπεία, μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα χημικό κιτ φλούδας για να κάνετε τη θεραπεία στο σπίτι μόνοι σας, αν και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να βλάψει το δέρμα σας με τρόπους που μόνο επιδεινώνουν τα σημάδια.

Πάρτε μια ένεση κολλαγόνου κάτω από το δέρμα για να αυξήσετε τις ουλές κατάθλιψης. Ακόμη και για σοβαρά καταθλιπτικές ουλές που προκύπτουν από κυστική ακμή, μια ένεση κολλαγόνου – μερικές φορές αναφέρεται ως πλήρωσης ιστού – μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το συμπιεσμένο δέρμα για να το αυξήσει στο επίπεδο του δέρματος που το περιβάλλει, εξαλείφοντας αποτελεσματικά την ουλή. Ωστόσο, οι ενέσεις κολλαγόνου διαρκούν μόνο για έξι μήνες και απαιτούν συνεχείς θεραπείες για να παραμείνουν ξανά τα σημάδια.

Αγοράστε μια θεραπεία dermabrasion για να φορέσετε μακριά ουλές επιφάνειας. Παρόμοια με τις χημικές φλούδες, η δερμπαράζηση είναι αποτελεσματική μόνο στις ουλές της ανώτερης στιβάδας και δεν μπορεί να διεισδύσει βαθιά μέσα στο δέρμα. Αυτές οι θεραπείες δουλεύουν χρησιμοποιώντας ένα αντικείμενο με γρήγορη περιστροφή, όπως ένα σύρμα, βούρτσα ή διαμάντι, για να απομακρύνουν τα κύτταρα του δέρματος από την κορυφή της επιδερμίδας και να τονώσουν τη νέα ανάπτυξη του δέρματος. Αυτή η θεραπεία πρέπει να λαμβάνεται μόνο από έναν εξουσιοδοτημένο δερματολόγο.

Επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για να λάβετε θεραπεία με λέιζερ για τα κυστικά σας σημάδια ακμής. Οι θεραπείες με λέιζερ είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος εξάλειψης των βαθιών ουλών επειδή μπορεί να διεισδύσει σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Οι θεραπείες με λέιζερ μπορούν να εξαλείψουν τον ιστό ουλής και να διεγείρουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων σε όλο το δέρμα και να ελαχιστοποιήσουν ή να εξαλείψουν τα σημάδια κατά τη διάρκεια αρκετών θεραπειών