Πώς να απαλλαγούμε από τα σημάδια ακμής στους Αφρικανούς Αμερικανούς

Η αντιμετώπιση των ουλών ακμής στο μαύρο δέρμα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ενώ υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες, να είστε προσεκτικοί όταν τις χρησιμοποιείτε. Οι κρέμες λείανσης του δέρματος, για παράδειγμα, μπορούν να αφαιρέσουν μόνιμα την χρωστική ουσία, η οποία μπορεί να παραμορφωθεί για κάποιον με αφρικανική αμερικανική καταγωγή. Ομοίως, οι ουλές ακμής μπορεί να οδηγήσουν σε χηλοειδή, τα οποία είναι μεγάλα και δύσκολα θεραπευτικά και απομακρυσμένα. Η υπομονή και η συνέπεια απαιτούνται για να απαλλαγούμε από τα σημάδια ακμής στην Αφροαμερικανική επιδερμίδα.

Εφαρμόστε μια τοπική κρέμα ρετινοειδών σε οποιαδήποτε ατέλειες ακμής που μπορεί να έχετε. Το Retin-A, το οποίο διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή, λειτουργεί καλύτερα στην αφροαμερικανική επιδερμίδα σε σχέση με άλλες κρέμες ακμής, όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, επειδή δεν είναι τόσο ξηρό. Ενώ το αφροαμερικάνικο δέρμα δεν είναι εγγενώς ξηρότερο από τους ελαφρύτερους τόνους του δέρματος, το ξηρό δέρμα κάνει τα σημάδια μετά την ακμή πιο έντονα.

Αγοράστε μια over-the-counter κρέμα ρετινόλης και εφαρμόστε μία φορά την ημέρα για να φωτίσετε τα σκοτεινά σημάδια από την ακμή. Ονομάζεται μεταφλεγμονώδης υπερχρωματισμός, οι ενδείξεις αυτές μπορεί να είναι μαύρες, κόκκινες ή καφέ και μπορεί να είναι εξίσου παραμορφωτικές με την ακμή. Αυτή η υπερχρωματοποίηση προκαλείται από την υπερβολική παραγωγή μελανίνης αλλά δεν είναι συγκεκριμένη για το σκοτεινό δέρμα. Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο έντονη στην αφρικανική-αμερικανική επιδερμίδα και να διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εφαρμόστε την κρέμα σταθερά για να δείτε ένα σταδιακό φωτισμό αυτών των σημάτων.

Εφαρμόστε ένα αντιηλιακό χωρίς πετρέλαιο σε ολόκληρο το πρόσωπό σας κάθε μέρα πριν βγείτε έξω. Το Brownskin.net συνιστά ένα παρασκεύασμα χωρίς πετρέλαιο SPF 15 για όσους έχουν πιο σκούρο δέρμα. Το δέρμα σας είναι πιο επιρρεπές σε ζημιά από τον ήλιο όταν χρησιμοποιείτε κρέμες και προϊόντα ουλής, οπότε το αντηλιακό είναι απαραίτητο.

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για την απομάκρυνση των χηλοειδών ουλών. Τα χηλοειδή εμφανίζονται πιο συχνά στους πιο σκούρους τόνους του δέρματος και εμφανίζονται ως ανυψωμένες ουλές όπου εμφανίστηκε μια πληγή. Αν και τα χηλοειδή μπορούν να εμφανιστούν μετά από οποιαδήποτε βλάβη στο δέρμα, τείνουν να εμφανίζονται μετά από σοβαρές αλλοιώσεις της ακμής. Αυτές οι ουλές επεκτείνονται πέρα ​​από τα όρια όπου βρίσκεται η ακμή και απαιτούν άμεση θεραπεία για έλεγχο. Η χειρουργική επέμβαση απαιτείται συνήθως για την αφαίρεση ενός χηλοειδούς, κατά τη διάρκεια του οποίου κόβεται η ουλή και ο ιστός γύρω από αυτό είναι ραμμένο μαζί.