Πώς να απαλύνει τα σκοτεινά χείλη από το κάπνισμα

Τα σκουρόχρωμα χείλη μπορούν να προκύψουν από μήνες και χρόνια καπνίσματος. Η νικοτίνη και η πίσσα μεταφέρονται στα χείλη μέσω της εισπνοής του καπνού τσιγάρων, προκαλώντας αποχρωματισμό και συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα. Η συσσώρευση και η περιορισμένη ροή του αίματος θα μετατρέψουν τα χείλη σας από την μόλις ροζ απόχρωση σε μια σκοτεινή, μερικές φορές μαύρη έκδοση. Υπάρχουν θεραπείες για να ξεθωριάσουν και να επιστρέψουν τα χείλη σε μια φυσική κατάσταση χωρίς να τους βλάψουν περαιτέρω και να καταστρέψουν το περιβάλλον δέρμα.

Ανακατέψτε το χυμό ασβέστου, τη γλυκερίνη και το μέλι σε ένα μικρό μπολ. Εφαρμόστε το μείγμα στα χείλη σας μία φορά την ημέρα για αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Daily Glows. Αυτό το μείγμα φωτίζει τα σκοτεινά χείλη με τη φυσική του λεύκανση. Το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στα ασβέστη λεύκανση αποχρωματίζει το δέρμα, ενώ η γλυκερίνη και το μέλι κρατούν τα χείλη ομαλά και προστατευμένα.

Εφαρμόστε χυμό λεμονιού στα χείλη σας, σύμφωνα με τους επιστήμονες καλλυντικών για το Skin Whitening.org, δύο φορές την ημέρα μέχρι τα σκοτεινά χείλη να είναι φυσιολογικό χρώμα για άλλη μια φορά. Τα λεμόνια είναι ένας φυσικός παράγοντας λεύκανσης που βοηθά στη ρύθμιση της μελανίνης στο δέρμα και διανέμει κάθε υπερβολική παραγωγή μελανίνης που μπορεί να συγκεντρωθεί σε μια περιοχή.

Εφαρμόστε βάλσαμο για τα χείλη ή ζελέ για να κρατήσετε τα χείλη ενυδατωμένα. Αυτή η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί αρκετές φορές την ημέρα για να παρέχει βέλτιστη ενυδάτωση. Το υγρό δέρμα είναι υγιέστερο και λιγότερο επιρρεπές σε παρατεταμένο αποχρωματισμό, ειδικά στα χείλη. Επίσης, η εφαρμογή αντηλιακών προϊόντων με βάση τα χείλη βοηθάει στον περιορισμό της έκθεσης στον ήλιο που μπορεί να επιδεινώσει τα σκοτεινά χείλη και να επιτρέψει στα χείλη να επουλωθούν μόνα τους.

Τρίψτε γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλέλαιο στα χείλη μερικές φορές την ημέρα για να βοηθήσετε να ξεθωριάσει το σκοτεινό χείλος του δέρματος. Αφήστε το αμυγδαλέλαιο ή το λάδι να παραμείνει στα χείλη σας για μια ώρα, στη συνέχεια σκουπίστε απαλά με ένα καθαρό πανί. Το αμυγδαλέλαιο και το γάλα παρέχουν υγρασία στα χείλη ενώ εξασθενίζουν τις σκοτεινές περιοχές μέσω πρόσθετης βλάβης της μελανίνης.