Πώς να αποκτήσετε το μωρό σας για να ξεκλειδώσετε χωρίς να σας βλάψει

Ο θηλασμός μπορεί να είναι φυσικός, αλλά δεν έρχεται πάντα εύκολα σε νέες μητέρες. Το να πάρεις το μωρό για να μανδαλώσει σωστά και στη συνέχεια να απελευθερώσεις τη θηλή όταν τελειώσει εμποδίζει τον τραυματισμό της θηλής. Εάν ο θηλασμός προκαλεί πόνο, μπορεί να φοβηθείτε να νοσηλευτείτε. Το 80 έως 90 τοις εκατό των μητέρων νοσηλευτικής αντιμετωπίζουν κάποιο πόνο στη θηλή, σύμφωνα με το Le Leche League International. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι αφαιρείτε σωστά το μωρό, ζητήστε τη συμβουλή γαλακτοπαραγωγής ή τον παιδίατρό σας.

Λόγοι για το σπάσιμο της αναρρόφησης

Όλα τα μωρά δεν αφήνουν τη θηλή όταν τελειώνουν. Μερικοί κρατούν το πιπίλισμα, χρησιμοποιώντας το στήθος ως πιπίλα, το οποίο είναι καλό αν δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε εκείνη την ημέρα. Εάν θέλετε να σηκωθείτε και να κάνετε κάτι που δεν σχετίζεται με τη νοσηλευτική, πρέπει να αναγκάσετε το θέμα, αφαιρώντας τον. Εάν το μωρό σας δεν μανδάλωσε σωστά, πρέπει επίσης να τον αποσυνδέσετε και να ξεκινήσετε από πάνω. Εάν δεν το κάνετε, οι θηλές σας θα είναι πολύ επώδυνες. Το μωρό σας μπορεί επίσης να μην πάρει τη διατροφή που χρειάζεται αν δεν είναι σωστά μανδαλωμένη. Εάν το μωρό σας νοσηλεύεται σταθερά για περισσότερο από 30 έως 40 λεπτά, μπορεί να μην έχει καλή μανδάλωση, αναφέρει ο ιστότοπος του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Χρησιμοποιήστε ένα δάχτυλο

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να σπάσετε την αναρρόφηση είναι να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας – το μικρό σας δάχτυλο είναι πιο εύκολο να εισαχθεί – στη γωνία του στόματος του μωρού. Βάλτε το δάχτυλό σας ανάμεσα στις ούλες και γυρίστε απαλά το δάκτυλό σας περίπου μια τέταρτη στροφή για να σπάσετε την αναρρόφηση. Τραβήξτε απαλά προς το στήθος. Μόλις σπάσετε την αναρρόφηση, αφαιρέστε γρήγορα τη θηλή από το στόμα του μωρού, ώστε να μην χαλαρώσει πίσω σε αυτό.

Μικρή κινούμενη κίνηση

Μερικά μωρά γίνονται σοφά με το κόλπο με το δάχτυλο στο στόμα και σφίγγουν σκληρότερα αν προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε πριν να τα βγάλουν. Σε αυτή την περίπτωση, τραβήξτε απαλά το πηγούνι του μωρού για να σπάσετε το μάνδαλο. Όταν τραβάτε στο πηγούνι του, ανοίγει το στόμα του και μπορείτε να αφαιρέσετε τη θηλή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο αν προτιμάτε να μην κολλάτε το δάχτυλό σας στο στόμα του μωρού σας.

Βλάβη των θηλών

Οι τραυματισμένες θηλές μπορεί να μολυνθούν, πράγμα που κάνει τον πόνο χειρότερο. Αν αναπτύξετε μια μόλυνση ζύμης, μπορείτε να την περάσετε στο μωρό σας, προκαλώντας τσίχλα στο στόμα, που μπορεί να κάνει ο θηλασμός να είναι οδυνηρό για το μωρό. Εάν η θηλή σας γίνει κόκκινη ή ρωγμές, είτε δεν πηγαίνει ή έρχεται από το στήθος σωστά. Οι βλεμμένες θηλές μπορεί να επουλωθούν καλύτερα εάν απλά βάζετε λίγο γάλα σε αυτά. Οι ζεστές κομπρέσες μπορούν επίσης να ελαφρύνουν τον πόνο. Μην βάζετε παράγοντες ξηράνσεως στις φουσκωμένες θηλές σας, καθώς αυτό μπορεί να τις χειροποιήσει. Εξετάστε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε συμπτώματα μιας μολυσμένης θηλής, εάν το μωρό σας εμφανίζει σημάδια τσίχλας.