Πώς να απολέπιση του δέρματος μετά από χημική φλούδα tca

Οι χημικές φλούδες έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν το ανώτερο στρώμα του δέρματος, αποκαλύπτοντας φρέσκο, νεανικό δέρμα από κάτω. Το τριχλωροξικό οξύ (TCA), χρησιμοποιείται σε διάφορες συγκεντρώσεις που κυμαίνονται από ήπιες φλούδες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σε βαθύτερες που χρειάζονται φροντίδα γιατρού. Επειδή το TCA στην πραγματικότητα ξεφλουδίζει λίγο δέρμα, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν απολέπιεστε μετά από φλούδες. Η απολέπιση μετά το ξεφλούδισμα, που είναι πολύ σκληρή ή γίνεται πολύ σύντομα, μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Εάν έχετε μια μεσαία ή βαθιά φλούδα, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από την απολέπιση του αποφλοιωμένου δέρματος.

Απολέπιση μετά από φτέρνισμα στο σπίτι ή ελαφρύ TCA

Περιμένετε τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τη χρήση φλούδας στο σπίτι ή με ελαφριά φλούδα TCA, προτού απολέσετε το δέρμα σας. Μόλις φύγουν όλα τα σημάδια απολέπισης του δέρματος, υγρό το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.

Απολέπιση μετά από μια μεσαία απολέπιση TCA

Τοποθετήστε ένα δολάριο μεγέθους δισεκατομμυριού ήπιας απολέπισης τρίβει στην παλάμη σας και προσθέστε μια βουτιά νερού για να την αραιώσετε. Εφαρμόστε αυτό πολύ απαλά στο πρόσωπό σας με τα δάκτυλά σας. Μην τρίβετε και μην χρησιμοποιείτε κανένα είδος λειαντικού μαξιλαριού ή βούρτσας.

Απολέπιση μετά από βαθιά φλούδα TCA

Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας σχολαστικά και αφήστε το να στεγνώσει με μια καθαρή πετσέτα. Εφαρμόστε μια μη αλλεργιογόνο ενυδατική κρέμα. Μην το κάνετε αυτό περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα για τον πρώτο μήνα μετά τη φλούδα σας.

Περιμένετε τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση όλων των παλαιών επιδερμίδων από μια μεσαία φλούδα πριν επιχειρήσετε να απολεπιστεί.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την καλύτερη μάρκα απολεπιστικού καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Οι φλούδες TCA έρχονται σε πολλά διαφορετικά σκευάσματα και δυνάμεις, έτσι τι είδους φλούδα είχατε θα υπαγορεύσει τι είδους απολέπιση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Αραιώστε το απολεπιστικό τρίχωμα με λίγο νερό και βάψτε καλά το πρόσωπό σας πριν το χρησιμοποιήσετε. Εφαρμόστε το τρίβετε στο πρόσωπό σας με τις πολύ άκρες των δακτύλων σας και μην το χειρίζεστε πολύ σκληρά. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας επιμελώς και αφήστε το να στεγνώσει.

Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα που πρότεινε ο γιατρός σας.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το πότε μπορείτε να συνεχίσετε την απολέπιση μετά από μια βαθιά φλούδα. Οι βαθιές φλούδες συνήθως γίνονται με φαινόλη αντί για TCA, αλλά μερικοί ειδικοί της φροντίδας του δέρματος χρησιμοποιούν συνδυασμό διαλύματος Jessner – γαλακτικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, ρεσορσινόλη και αιθανόλη – και TCA για βαθύτερη φλούδα που έχει ελαφρώς μικρότερο χρόνο ανάκτησης από τη φαινόλη Φλούδες.

Χρησιμοποιείτε μόνο τα προϊόντα που συνιστά ο γιατρός σας μετά από βαθιά φλούδα TCA. Μη χρησιμοποιείτε σκληρά μαξιλάρια καθαρισμού ή βούρτσες, εκτός εάν ο γιατρός σας έχει εγκρίνει.

Εφαρμόστε το ενυδατικό σας αμέσως μετά την απολέπιση του προσώπου σας, για να διατηρήσετε το νέο σας δέρμα υγρό και εύπλαστο.