Πώς να απορροφάτε καλύτερα την l-λυσίνη

Μην σπαταλάτε χρόνο και χρήματα λαμβάνοντας συμπληρώματα ή τρώγοντας θρεπτικά συστατικά που το σώμα σας δεν μπορεί να απορροφήσει εντελώς. Η L-λυσίνη είναι ένα αμινοξύ, το οποίο είναι ένα από τα μόρια που αποτελούν την πρωτεΐνη. Είτε παίρνετε τη l-λυσίνη φυσικά σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως το κρέας είτε το tofu, είτε μέσω της συμπληρωμένης φόρμας συμπλήρωσης, υπάρχουν τρόποι να βοηθήσετε το σώμα να απορροφήσει καλύτερα αυτό το αμινοξύ, σε αντίθεση με την αποβολή κάποιων από αυτά που δεν χρησιμοποιούνται .

Χρησιμοποιήστε βότανα για να γευτείτε κρέατα πλούσια σε l-λυσίνη, όχι σάλτσες ζάχαρης ή χυμούς φρούτων. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τα σάκχαρα μειώνουν την ποσότητα της Ι-λυσίνης που είναι διαθέσιμη για απορρόφηση. Μην ψήνετε τα κρέατα, το tofu ή άλλα τρόφιμα πλούσια σε l-λυσίνη, επειδή η ξηρή θερμότητα μειώνει τη διαθεσιμότητα της l-λυσίνης για χρήση μέσα στο σώμα.

Εξαλείψτε τη ζελατίνη από τη διατροφή σας και τα συμπληρώματα. Η ζελατίνη περιέχει υψηλά επίπεδα αργινίνης, ένα άλλο αμινοξύ που καταπολεμά την απορρόφηση της Ι-λυσίνης μέσα στο σώμα. Αναζητήστε τη ζελατίνη σε συμπληρώματα χωρίς συνταγή, διαβάζοντας την ετικέτα των στοιχείων σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά.

Επιλέξτε ένα συμπλήρωμα l-λυσίνης που περιέχει ψευδάργυρο, βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή. Αυτά τα μικροθρεπτικά συστατικά έχουν συνεργιστικό αποτέλεσμα με την 1-λυσίνη και μπορούν να βοηθήσουν στην απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητα. Αν παίρνετε l-λυσίνη από φυσικές πηγές, όπως το κρέας, το γαλακτοκομείο ή το tofu, συνδυάστε τα τρόφιμα με πορτοκάλια για βιοφλαβονοειδή και βιταμίνη C και ένα φλιτζάνι γάλα για ψευδάργυρο.