Πώς να αποτρέψετε την απώλεια μαλλιών όταν παίρνετε coumadin

Η κουμαδίνη ή η βαρφαρίνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία θρόμβων αίματος. Το coumadin μπορεί να είναι φάρμακο για τη σωτηρία για άτομα που έχουν θρόμβους αίματος κοντά στους πνεύμονες ή την καρδιά τους, αλλά η λήψη του φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες παρενέργειες. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, φαγούρα, πόνο στο στήθος, κιτρίνισμα των ματιών ή του δέρματος, μούδιασμα, τσιμπήματα ή καύσεις του δέρματος, πυρετός, έλκη δέρματος και πορφυρές κηλίδες που αναπτύσσονται στο δέρμα, οι οποίες μπορεί να σηματοδοτήσουν νέκρωση ή θάνατο Του δέρματος στην περιοχή αυτή. Η τριχόπτωση είναι επίσης δυνατή όταν λαμβάνετε Coumadin.

Συζητήστε με το γιατρό σας για να διαπιστώσετε εάν η απώλεια μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε ασθένεια. Οι αυτοάνοσες ασθένειες, ο διαβήτης και η κακή διατροφή μπορούν να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών.

Πάρτε 30 mg Coenzyme Q10 ημερησίως. Ενώ αυτή η θεραπεία δεν έχει μελετηθεί εκτενώς, ο Δρ. Stephan Moll, διευθυντής του Προγράμματος Θρομβοφιλιών στο Κέντρο Καρδιοαγγειακής Βιολογίας Carolina στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας-Chapel Hill, δηλώνει ότι δείχνει την υπόσχεση για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών που σχετίζεται με τη θεραπεία με Coumadin.

Ρωτήστε το γιατρό σας εάν ένα άλλο φάρμακο θα λειτουργήσει. Η ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους μερικές φορές χρησιμοποιείται για τη θεραπεία θρόμβων αίματος και δεν μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.