Πώς να αποφύγετε να πέσουν τα μαλλιά όταν κολυμπούν

Το χλώριο κάνει μεγάλη δουλειά στην εξάλειψη των μικροβίων και των βακτηρίων στις πισίνες, αλλά παίρνει το φόρο στις τρίχες σας. Δεδομένου ότι το χλώριο είναι διαβρωτικό, όχι μόνο τρώει τα μικρόβια σε πισίνες, αλλά και στο ζωντανό ιστό των τριχοθυλακίων, αφήνοντας τα μαλλιά αδύνατα, εύθραυστα και με κίνδυνο να πέσουν έξω. Με τη λήψη προληπτικών μεθόδων για την προστασία των μαλλιών σας ενώ κολυμπάτε, μπορείτε να αποφύγετε τυχόν απώλεια μαλλιών.

Φορέστε ένα καπάκι κολύμβησης

Ένα από τα απλούστερα βήματα για να κολυμπήσετε είναι να φοράτε ένα καπάκι κολυμβητή. Το καπάκι ενός κολυμβητή θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το μπάνιο σας κρατώντας το μεγαλύτερο μέρος του νερού χλωρίου από τα μαλλιά σας. Επιλέξτε ένα καπάκι από λάτεξ ή σιλικόνη καθώς ταιριάζουν πιο άνετα στο κεφάλι σας και είναι παχύτερα και μαλακότερα για τα μαλλιά σας.

Βρέξτε τα μαλλιά σας

Πριν αρχίσετε στην πισίνα, βγάλτε πρώτα τα μαλλιά σας. Τα ξηρά μαλλιά ενεργούν ως σφουγγάρι όταν έρχονται σε επαφή με το νερό, επομένως είναι καλύτερο να το βυθίσετε με μη χλωριωμένο νερό προτού έρθει σε επαφή με το νερό της πισίνας. Δεδομένου ότι τα μαλλιά σας έχουν ήδη απορροφήσει το καθαρό νερό, είναι λιγότερο ευάλωτα και λιγότερο πιθανό να απορροφήσουν το χλώριο στην πισίνα. Ένας άλλος τρόπος προστασίας των μαλλιών σας είναι να ξεπλύνετε με καθαρό, μη χλωριωμένο νερό μετά το κολύμπι για να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε υπολειπόμενο χλώριο.

Συνθήκη μαλλιών σας

Αφού διαβρέξετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε το μαλακτικό πριν να μπείτε στην πισίνα. Το κοντίσιονερ παρέχει ένα στρώμα προστασίας στα θυλάκια των τριχών σας, σφραγίζοντας την επιδερμίδα και εμποδίζοντας το χλωριωμένο νερό να διεισδύσει στα μαλλιά. Το μαλακτικό θα ενισχύσει τα θυλάκια των τριχών, προστατεύοντάς τα από ζημιές και απώλειες.

Πλύνετε τα μαλλιά σας μετά το μπάνιο

Ενώ όλες αυτές οι μέθοδοι είναι αποτελεσματικές στην ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε χλώριο στα μαλλιά σας, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα μαλλιά σας μετά από μια βουτιά. Θα πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το μπάνιο σας και να το τρέχετε κάτω από θερμό, μη χλωριωμένο νερό για τρία έως πέντε λεπτά. Πλύνετε καλά τα μαλλιά σας με σαπούνι που ξεκαθαρίζει και στη συνέχεια ακολουθήστε με ένα μαλακτικό. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα μετά από κάθε κολύμπι μπορεί να φαίνεται σαν πολλή δουλειά, αλλά θα εξασφαλίσει ότι τα μαλλιά σας παραμένουν υγιή και απαλλαγμένα από χλώριο.