Πώς να ασήμαντο τρένο ένα 4-year-old με αισθητήρια θέματα

Μέχρι την ηλικία των 4 ετών, πολλά παιδιά είναι έτοιμα να βγουν από τις πάνες και στο γιογιό, αλλά τα παιδιά ηλικίας 4 ετών με αισθητήρια προβλήματα έχουν μοναδικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το παιδί σας που αποφεύγει την αισθητική μπορεί να φοβηθεί το γλάστρες, το οποίο, στον κόσμο ενός αισθησιακά-ντροπαλός 4χρονου, είναι τρομερά μεγάλο και θορυβώδες. Το παιδί που αναζητεί αισθητήρια μπορεί να είναι πολύ απασχολημένο αναρρίχηση δέντρων και να πέσει από τον καναπέ για να παρατηρήσει ότι είναι υγρό. Ανεξάρτητα από τα συγκεκριμένα αισθητηριακά θέματα, είναι δυνατόν να ασκηθείτε σε ένα παιδί ηλικίας 4 ετών με αισθητηριακά θέματα.

Προσδιορίστε τα ιδιαίτερα αισθητήρια θέματα του παιδιού σας. Αν δεν φαίνεται να ενοχλείται από μια λερωμένη πάνα, βρώμικα χέρια ή ένα ακατάστατο πρόσωπο, είναι πιθανώς αισθητήρια. Εάν αντιπαθεί ορισμένες υφές, μυρωδιές ή τρόφιμα και θέλει να αλλάξει μόλις η πάνα της βρέξει υγρή ή βρώμικη, είναι πιθανότατα αποφεύγοντας την αισθητική. Μερικά παιδιά μπορεί να είναι συνδυασμός αναζήτησης και αποφυγής, επομένως αντιμετωπίστε κάθε ζήτημα μεμονωμένα.

Εισαγάγετε το παιδί σας στο γλάστρες. Τα παιδιά με αισθητηριακά προβλήματα μπορεί να είναι δυσάρεστα να κάθονται ψηλά στην τουαλέτα ενηλίκων και ένα παιδί που αισθάνεται να αναζητάει αισθήματα μπορεί να πηδήξει από το μέσο του τζελ και να τραυματιστεί, οπότε μια καρέκλα με γλάστρες είναι συνήθως μια καλή ιδέα. Αυτά μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα καταστήματα έκπτωσης και προμήθειας μωρού και να έρθουν σε μια ποικιλία στυλ. Τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών μπορούν να είναι αρκετά ανεξάρτητα, οπότε αφήστε το παιδί σας να επιλέξει το δικό του γιογιό, ακόμα και να κάθεται στο κατάστημα – πλήρως ντυμένο, φυσικά – για να βεβαιωθείτε ότι είναι άνετο γι ‘αυτόν. Αυτό του επιτρέπει να γνωρίζει ότι έχει κάποιο έλεγχο στη διαδικασία. Μόλις η ασήμαντη καρέκλα είναι στο σπίτι, τοποθετήστε το στο μπάνιο και αφήστε το παιδί σας να καθίσει πάνω του και να το ερευνήσει πριν προσπαθήσετε να τον χρησιμοποιήσετε.

Αν είστε άνετοι χρησιμοποιώντας το μπάνιο με το παιδί σας στο δωμάτιο, αφήστε την να σας συνοδεύσει στο μπάνιο. Μην την πιέζετε να χρησιμοποιεί το γλάστρες, απλά αφήστε την να παρατηρήσει και να ρωτήσει αν θέλει να πάει στο γιογιό της. Αυτό συνήθως λειτουργεί καλύτερα με τον γονέα του ίδιου φύλου.

Ρυθμίστε τη σκηνή για την ασήμαντη εμπειρία. Τα παιδιά που αποφεύγουν τα αισθήματα μπορεί να χρειαστούν να είναι πολύ ήσυχα στο μπάνιο, με πολύ μαλακό χαρτί υγείας και απαλό φωτισμό για να μπορούν να χαλαρώσουν. Τα άτομα που αναζητούν αισθήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την αναπαραγωγή μουσικής ή από ένα μικρό παιχνίδι που παίζει με το γλάστρες.

Πάρτε το παιδί σας στο γιογιό κάθε ώρα. Αφαιρέστε την πάνα ή τα παντελόνια προπόνησής του και τον βάλτε στο γλάστρες. Τον αφήστε να καθίσει στο γιογιό για αρκετά λεπτά, αλλά μην τον αναγκάσετε να μείνει. Η λειτουργία της βρύσης σε ένα τράβηγμα μπορεί να βοηθήσει στην ενθάρρυνση της ούρησης. Τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών τείνουν να είναι αρκετά ανόητα, γι ‘αυτό συνθέτουν ένα τραγούδι για τη χρήση του γλάστρου. Ένα καλό γέλιο μπορεί να κάνει τα πράγματα να πάνε.

Παρατηρήστε προσεκτικά το παιδί σας όλη την ημέρα. Ο αισθησιακός-αποφεύγοντας 4χρονος μπορεί να σας ενημερώσει αμέσως όταν η πάνα της είναι λερωμένη. Σημειώστε πότε συμβαίνει αυτό και προσπαθήστε να την πάρετε στην ασήμαντη εκείνη την εποχή. Η τοποθέτηση εσώρουχα παντελονιών ή παντελόνι προπόνησης στο παιδί που σας αποφεύγει τα αισθήματα μπορεί να την ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσει το γλάστρες, επειδή η αίσθηση ότι είναι λερωμένη θα είναι πιο έντονη από ό, τι όταν είναι σε μια πάνα. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να πείτε πότε ένα παιδί που αισθάνεται αναζητούμενο είναι λερωμένο, γι ‘αυτό ελέγξτε συχνά και παρακολουθήστε τα σημάδια του προσώπου, όπως το τέντωμα, για να πείτε πότε το παιδί σας λερώνει την πάνα της. Μόλις πιστεύετε ότι το παιδί σας είναι έτοιμο ή αρχίζει να εξαλείφει, τοποθετήστε το στο γλάστρες.

Πειραματιστείτε με πράγματα όπως καθίσματα με αστράγαλο, που φοράτε κάλτσες ή παντόφλες στο μπάνιο, για να καταπολεμήσετε την αποστροφή από το κρύο δάπεδο και να βουρτσίζετε απαλά ή να χαϊδεύετε τα χέρια του παιδιού σας πριν τον βάλετε στο γλάστρες. Να είστε ενήμεροι για τις τεχνικές που ηρεμούν το παιδί σας και να τις χρησιμοποιήσετε για να διευκολύνετε οποιοδήποτε άγχος.

Μερικά παιδιά, ειδικά εκείνα που έχουν αισθητήρια προβλήματα, μπορεί να φοβούνται ότι αυτό που βγαίνει από αυτά στο μπάνιο είναι μέρος του σώματός τους. Μιλήστε με το παιδί σας με απλά λόγια για την πέψη και την εξάλειψη, μια σύντομη εξήγηση για το πώς το σώμα σας απαλλάσσεται από τα μέρη του φαγητού που δεν χρειάζεστε, έτσι ώστε να υπάρχει χώρος μέσα για περισσότερα καλά πράγματα μπορεί να ηρεμήσει τους φόβους της.

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας τρώει μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, έτσι ώστε η αποβολή να μην είναι οδυνηρή ή άβολη.